Την Κυριακή του Παραλύτου 25 Απριλίου 2010, πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός των Ευβοέων Αγίων στην Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδος, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Κορίνθου κ. Διονυσίου και Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 το απόγευμα έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως, το οποίο κατεξοχήν εβίωναν οι Άγιοι της Εκκλησίας.
Την Κυριακή το πρωί 25 Απριλίου 2010, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε και ομίλησε θαυμασιώτατα στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων και των ετέρων δύο ιεραρχών. Στο τέλος του Όρθρου εψάλη η Ακολουθία της Αρτοκλασίας, την οποία προσέφερε ο Δήμος Χαλκιδέων και όλοι εργαζόμενοί του, των οποίων προστάτες είναι οι Ευβοείς Άγιοι.
Στην Πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, ο τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος και του Λιμενικού Σώματος και πλήθος χριστιανών, οι οποίοι έιχαν και την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα πολλών εκ των Ευβοέων Αγίων, όπως του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, του Αγίου Νικολάου του Σικελιώτου, του Αγίου Τιμοθέου Ευρίπου, του Αγίου Συμεών του μονοχίτωνος και ανυποδήτου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ, καθώς και Ιερά ενδύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και του Αγίου Νεκταρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι η Εορτή των Ευβοέων Αγίων καθιερώθηκε το 1971 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο (Σελέντη) και όλα αυτά τα χρόνια ιδιαιτέρως εορτάζεται στον Τόπο μας. Οι γνωστοί έως τώρα Άγιοι που συνδέθηκαν με την Εύβοια, αλλά και τα Νησιά των Σποράδων και συγκαταλέγονται στους Ευβοείς Αγίους είναι:
Απόστολος Παύλος, ο οποίος κατά την 2η Αποστολική Περιοδεία διήλθε από τον Πορθμό του Ευρίπου. Η μνήμη του τιμάται στις 29 Ιουνίου.
Άγιος Μεθόδιος Ολύμπου, ο οποίος μαρτύρησε το έτος 311 μ.Χ. στη Χαλκίδα, και η μνήμη του τιμάται στις 20 Ιουνίου.
Άγιος Ρηγίνος ο Λεβαδεύς, Επίσκοπος Σκοπέλου, ο οποίος μαρτύρησε κατά τον 4ον αι. μ.Χ, και η μνήμη του τελείται στις 25 Φεβρουαρίου.
Όσιος Νίκων ο «Μετανοείτε», του οποίου η μνήμη τιμάται στις 27 Νοεμβρίου.
Όσιος Χριστόδουλος της Πάτμου, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 16 Μαρτίου.
Όσιος Νικόλαος ο Σικελιώτης, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 23 Αυγούστου.
Όσιος Γρηγόριος ο εν Στρογγύλη των Λιχάδων, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ.
Όσιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας ο Χαλκιδεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 11ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 31 Δεκεμβρίου.
Όσιος Ευθύμιος ο ασκητής, ο οποίος έζησε κατά τον 12ο αι. μ.Χ.
Όσιος Δανιήλ ο «Στυλίτης», ο οποίος έζησε κατά τον 12ο αι. μ.Χ.
Άγιος Άνθιμος Αθηνών και Ευρίπου και Πρόεδρος Κρήτης ο Ομολογητής, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1371 μ.Χ.
Όσιος Γεράσιμος Σιναΐτης ο Ευβοεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 14ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 7 Δεκεμβρίου.
Όσιος Ιωσήφ ο Ευβοεύς, ο οποίος έζησε κατά τον 14ο αι. μ.Χ.
Όσιος Σάββας ο νέος ο εν τω Άθω, του οποίου η μνήμη τελείται στο Άγιο Όρος, την Β΄ Κυριακή του Ματθαίου.
Τιμόθεος Μητροπολίτης Ευρίπου, ο ιδρυτής της Μονής Πεντέλης, ο οποίος έζησε κατά τον 16ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 16 Αυγούστου.
Οσιομάρτυς Θεοφάνης, ο οποίος μαρτύρησε στην Κωνσταντινούπολη το 1588 και εορτάζει την 19η Απριλίου.
Όσιος Συμεών ο ανυπόδητος και μονοχίτων, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1594 μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 19 Απριλίου.
Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία, ο οποίος έζησε κατά τον 16ο αι. μ.Χ. και η μνήμη του τελείται την 1η Νοεμβρίου.
Οσιομάρτυς Γεράσιμος ο Μεγαλοχωρίτης, ο οποίος έζησε κατά τον 18ο αι. μ.Χ.
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το 1730 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 27 Μαΐου.
Όσιος Ιερόθεος ο εκ Καλαμών, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1745 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 13 Δεκεμβρίου.
Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο οποίος κοιμήθηκε κατά το έτος 1809 μ.Χ., και η μνήμη του τελείται στις 14 Ιουλίου.
Όσιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Διδάσκαλος του Γένους και Εθνοϊερομάρτυς, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και στη νήσο Σκόπελο και η μνήμη του τιμάται την 24η Αυγούστου.
Όσιος Νήφων, ο νέος Κοινοβιάρχης, ιδρυτής της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, ο οποίος εκοιμήθη το 1809 και ημνήμη του τιμάται την 28η Δεκεμβρίου.
Άγιος Νεκτάριος ο Πενταπόλεως, ο οποίος υπηρέτησε σαν Ιεροκήρυκας στην Εύβοια (1891-1893) και η μνήμη του τιμάται στις 9 Νοεμβρίου.
Όσιος Νεόφυτος ο Προσμονάριος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος ασκήθηκε στη Λίμνη και η μνήμη του τιμάται την 21η Ιανουαρίου.