Με ικανοποίηση άκουσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου τις εξαγγελίες μέτρων της Υπουργού Περιβάλλοντος για το νερό των Μεσσαπίων.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συμεών Κεδίκογλου για τις εξαγγελίες μέτρων της Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί στη μεταξύ τους συνάντηση για την οποία είχε σταλεί σχετικό δελτίο Τύπου στις 26/7, η Υπουργός Περιβάλλοντος επισκέφθηκε τα Ψαχνά, σηματοδοτώντας ότι το θέμα της περιοχής είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο.

Κατά την επίσκεψή της η κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε σειρά μέτρων, τα οποία είχε συζητήσει και στην πρόσφατη σύσκεψή της με τον βουλευτή, προς μία άμεση και κυρίως οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω της ΕΥΔΑΠ.

Επιβεβαιώθηκε εξάλλου ότι έχει δεσμευθεί κονδύλι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την επαναδιατύπωση της ΚΥΑ για τα όρια του πόσιμου νερού, ενώ συνάντηση επιστημόνων για το θέμα προγραμματίζεται τον Οκτώβριο.

Πολύ σημαντικές κρίνει ο βουλευτής τις εξαγγελίες της Υπουργού για τα προγράμματα αποκατάστασης, απομάκρυνσης επικίνδυνων αποβλήτων με ασφαλή τρόπο και συστήματος παρακολούθησης, ώστε να προστατεύεται από εδώ και στο εξής η περιοχή και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Τέλος, ο βουλευτής σχολίασε ότι είναι πολύ θετικό ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και τόνισε ότι παραμένουμε εδώ και παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέχρι την οριστική λύση για την εξασφάλιση του δημόσιου αγαθού του πόσιμου νερού και ενός καθαρού περιβάλλοντος για τους κατοίκους.