Εκπαίδευση

Αγχώνεσαι για τις επαγγελματικές σου προοπτικές; Βρες αυτό που σου ταιριάζει με την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Σχεδίασε Το Μέλλον Σου Σήμερα”, στην Χαλκίδα ! Για μαθητές και απόφοιτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και για γονείς,

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με το ΙΕΚ Praxis διοργανώνει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικοί στην εκπαίδευση θα σε καθοδηγήσουν βήμα βήμα για να βρεις την κλίση σου και να επιλέξεις το επάγγελμα που σου ταιριάζει!

Κύριος στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την αγορά εργασίας καθώς και για τις διαφορετικές επαγγελματικές επιλογές που έχουν οι μαθητές, μετά το σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:

• “Αγορά Εργασίας, σύγχρονες τάσεις και πώς να επιλέξω το επάγγελμα που μου ταιριάζει”: Απόστολος Τζανάκης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Orientum)
• “Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση”: Περικλής Τζοβλάς, M.Ed στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
• “Το άγχος και η αντιμετώπισή του κατά τη διάρκεια των εξετάσεων”: Eυάγγελος Xαϊνάς, Κοινωνιολόγος M.Sc.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν ΔΩΡΕΑΝ ένα Εξειδικευμένο Ψυχομετρικό Τεστ που θα βοηθήσει τους μαθητές να βρουν την προσωπική τους κλίση.