Την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, το διακύβευμα δεν ειναι η “καρέκλα”, αλλά το μέλλον του Δήμου μας. Την πρώτη Κυριακή οι υποχρεώσεις και η πίστη προς τους συμβούλους για την ικανότητά τους να βοηθήσουν τον τόπο μας καταγράφηκαν. ΤΩΡΑ, ήρθε η ώρα να συγκρίνουμε και να ψηφίσουμε ΕΡΓΟ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, όχι απλά πρόσωπα, φύλα, ηλικίες ή συμπάθειες.

Αντικειμενικά, τόσο ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, όσο και η κυρία Βάκα, αποτελούν δύο σοβαρά άτομα. Το ζητούμενο πλέον, όμως, είναι να δούμε τα προγράμματά που προβάλλουν, δηλαδή να προχωρήσουμε στην ΟΥΣΙΑ των εκλογών.

Όταν η συζήτηση άγεται και φέρεται ως την Κυριακή γύρω από “υπόγειες” συζητήσεις και “αδιαφανείς διαδικασίες”, προφανώς ο κόσμος της Χαλκίδας μπαίνει σε μια λογική διχασμού και όχι ενότητας, ευτελίζεται η διαδικασία και προσβάλλονται βάναυσα όσοι στήριξαν συγκεκριμένους υποψηφίους. Αντί καποιοι να σκανδαλολογούν στην εναγώνιά τους προσπάθεια αλίευσης ψήφων, ας αναλογιστούν πως έτσι αποστρέφουν τη νέα γενιά από τη συμμετοχή τους στη γιορτή της δημοκρατίας και επιδιώκουν πλειοψηφίες μειοψηφίας, ολιγαρχικές καταστάσεις που ανήκουν σε άλλες εποχές! Ας δημιουργήσουμε πολίτες και όχι ψηφοφόρους, ας προβληματιστούμε για την τεράστια αποχή και ας καταλάβουμε πως ζούμε σε εποχή απλής αναλογικής!

Το έργο και το πρόγραμμα του Δημάρχου Χρήστου Παγώνη αποτελεί βάση πάνω στην οποία οι Χαλκιδέοι μπορούν να νιώσουν ασφάλεια για το μέλλον της πόλης τους. Με όχημα τα 80 εξασφαλισμένα εκατομμύρια ευρώ για έργα, με σχέδιο για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της πόλης μας, το προγραμμα του είναι το μόνο ρεαλιστικό: Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, Παραλιακό μέτωπο Αυλιδας, Μουσικό Σχολείο Αρτάκης, Κλειστό Βασιλικού, Αποχετευτικό Λιαννής Άμμου, αντιπλημμυρικά έργα στον Δοκό, η λειτουργία Πανεπιστημιακών Σχολών και της Τεχνόπολης του Ευρίπου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ν. Αρτάκης, τα συνοδά έργα του νέου νοσοκομείου, η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της Κανήθου, η αποθήκη του ΟΣΕ που θα μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού, διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας όπως το EuroBasket U19, μάχες για όλα τα καθημερινά ζητήματα και την ποιότητα ζωής, όπως παιδικές χαρές και πεζοδρόμια, ηλεκτρικές ράμπες σε παραλίες για συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες, καθιστούν σαφές πως εδώ υπάρχει σχέδιο και υλοποιείται.

Απέναντι ΣΕ ΑΥΤΑ, υπάρχει πρόγραμμα να αντιταχθεί;

Παναγιώτης Καράβας

Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Χαλκίδας

Ακολουθείστε μας στο Google News