Την ουσιαστική πρωτοβουλία που ήδη υλοποιεί ο ΟΑΕΔ προς την κατεύθυνση της οικονομικής ανάτασης της Βόρειας Εύβοιας, σκιαγράφησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στη συνάντηση που είχε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αιδηψού, με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Στη σύσκεψη, που μετείχαν οι Δήμαρχοι Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, κ.κ. Γιάννης Κοτζιάς και Γιώργος Τσαπουρνιώτης αντίστοιχα, εξετάστηκε η λειτουργία του νέου παραρτήματος του Οργανισμού στην Αιδηψό, με ειδικότητες που αφορούν στον τομέα του τουρισμού και ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Εύβοιας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την «πολύ σημαντική πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ για την περιοχή μας» τονίζοντας ότι η επαγγελματική κατάρτιση είναι ένα κλειδί για το μέλλον και ιδιαίτερα με ειδικότητες που προσαρμόζονται άμεσα στην τοπική οικονομία.

«Τόσο η ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων όσο περισσότερο αυτή της Θαλασσοθεραπείας, είναι απολύτως απαραίτητες για την τοπική και όχι μόνο, οικονομία», ανέφερε. Εξήγησε δε, ότι «η ειδικότητα της λουτροθεραπείας θα είναι η μοναδική στην Ελλάδα και θα αποτελέσει πόλο -έλξης για νέους από όλη τη χώρα» είπε και εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον κ. Πρωτοψάλτη, όσο και στον Δήμο Αιδηψού για τη «συνεργασία που έφεραν αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σημειώνεται, ότι η δημιουργία του παραρτήματος στον πυρόπληκτο Δήμο, εντάσσεται στα έργα φωτοδότες για την ολιστική αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας με ειδικότητες όπως αυτές της Θαλασσοθεραπείας /λουτροθεραπείας –SPA και Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News