Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Ευβοίας με το συνδυασμό «Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης» με επικεφαλής τον Θανάση Χειμάρα, Σταμάτης Γκάβαλης, εξέδωσε ανακοίνωση και χαρακτηρίζει τον Κλέαρχο Περγαντά, ως ηθικό αυτουργό της ρύπανσης του Ασωπού.

Ο κ. Γκάβαλης, θεωρεί ηθικό αυτουργό του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού σκανδάλου, του σκανδάλου του Ασωπού, τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ, Κλέαρχο Περγαντά:

«Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα της έγκριτης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», αναφέρονται στην Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων και την μόλυνση του Ασωπού ποταμού.
Κυρίαρχο στοιχείο των δημοσιευμάτων αυτών είναι η άναρχη Βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής των Οινοφύτων και η ειδική αδειοδότηση της Νομαρχίας Βοιωτίας, η οποία επιτρέπει στις βιομηχανίες να ρίχνουν ανεπεξέργαστα λύματα στον Ασωπό ποταμό, τα οποία τελικά εκβάλλονται στον Ευβοϊκό κόλπο.
Όλοι οι Ευβοείς έχουμε συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που συνεπάγεται για την Εύβοια η ανεξέλεγκτη αυτή δραστηριότητα, καθώς τα συγκεκριμένα απόβλητα περιέχουν αυξημένες ποσότητες επικινδύνων ρύπων και εξασθενούς χρωμίου, επηρεάζοντας τόσο την τουριστική μας βιομηχανία όσο και την αλιεία και την γεωργική παραγωγή.
Όπως καταγγέλλουν και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της Μεσσαπίας, τα τελευταία χρόνια μεγάλες ποσότητες τοξικών αποβλήτων μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Μεσσαπίας, από τα Οινόφυτα.
Εμείς δεν γνωρίζουμε τη σκοπιμότητα της ειδικής αδειοδότησης των βιομηχανιών ώστε να ρίχνουν τα απόβλητα τους στον Ασωπό και κατ’ επέκταση στον Ευβοϊκό κόλπο. Γνωρίζουμε όμως ότι μέχρι σήμερα αυτή η απόφαση δεν έχει ανακληθεί από τον κ. Περγαντά.
Για όλα τα παρά πάνω ο κ. Περγαντάς κατά την επίσκεψή του στο επιμελητήριο Ευβοίας ισχυρίστηκε ότι στηρίζει τις επιχειρήσεις. Η λογική αυτή είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη γιατί βάζει σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων στην Βοιωτία και την Εύβοια. Επίσης επιφέρει μεγάλη ζημιά στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής.
Είναι δεδομένο ότι κανένας επιχειρηματίας δεν θέλει να είναι όμηρος κανενός, με το σπαθί των προστίμων να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του και όλοι αναζητούν επιτέλους λύση ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, σεβόμενοι τις τοπικές κοινωνίες.
Αποδεδειγμένα λοιπόν ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Περγαντάς είναι ο ηθικός αυτουργός του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού σκανδάλου στην Ελλάδα το οποίο εξελίσσεται και σε ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.»
 

 

Ακολουθείστε μας στο Google News