Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου έστειλε επιστολή προς την Περιφέρεια Στ.Ελλάδας για το δρόμο Στόμιο – Πλατάνα.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά τις αρχικές του ενέργειες και με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Συμεών Κεδίκογλου απευθύνεται τώρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το δρόμο Στόμιο-Πλατάνα, που παραμένει στην ίδια τραγική κατάσταση.

Ο βουλευτής ζητά από την Περιφέρεια να εντάξει την παράκαμψη Οξυλίθου και το έργο αποκατάστασης των ζημιών από τα κατολισθητικά φαινόμενα στις πρώτες προτεραιότητές της για τη δέσμευση των σχετικών πιστώσεων.

Πριν από δύο μήνες, ο κ. Κεδίκογλου σε συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείο Υποδομών πιέζοντας για τη δρομολόγηση του έργου, ενημερώθηκε ότι η μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών προϋπολογισμού 990.000€, στην παράκαμψη Οξυλίθου, έχει εγκριθεί και αναμένεται η έγκριση των σχετικών πιστώσεων, ώστε η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου να προχωρήσει στη δημοπράτησή του.

Ακολουθεί συνημμένη η επιστολή που έστειλε ο βουλευτής, με στόχο να ενώσει τις δυνάμεις του με την Περιφέρεια για να αποκτήσουν οι πολίτες της περιοχής και οι επισκέπτες της έναν ασφαλή δρόμο, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον νέα τραγικά ατυχήματα.

Θέμα: Αποκατάσταση ζημιών στον οδικό άξονα Χαλκίδα-Λέπουρα-Κύμη στην περιοχή Στόμιου – Οξυλίθου.

Κύριε Περιφερειάρχη και Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου,

Ενημερώθηκα ότι στη σημερινή σας συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα σοβαρό ζήτημα υποδομής στην Εύβοια, αυτό της αποκατάστασης των ζημιών από κατολισθητικά φαινόμενα στον πρωτεύοντα οδικό άξονα Χαλκίδα-Λέπουρα-Κύμη στην περιοχή Στόμιου – Οξυλίθου. Πρόκειται πράγματι για ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο στο νομό μας για πολύ καιρό και δεν θα ήταν υπερβολή ή λαϊκισμός να ισχυριστεί κανείς ότι απειλεί τη ζωή των διερχομένων. Γι’ αυτό, θα ήθελα να συνδράμω με την πληροφόρηση που έχω από τις πρωτοβουλίες που έχω λάβει σχετικά.

Όπως είχα αναφέρει και με επιστολή μου πριν από ένα χρόνο, το πρόβλημα του δρόμου παραμένει και σήμερα διττό, αφού, αφενός τα επί σειρά ετών επικίνδυνα κατολισθιτικά φαινόμενα και αφετέρου το αυξημένο πρόβλημα υποσκαφής από τη θάλασσα, καθιστούν τον οδικό άξονα σε εκείνο το σημείο άκρως επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ αυτή τη στιγμή, ακόμα και τα εφήμερα μέτρα σηματοδότησης, σήμανσης και αστυνόμευσης της κυκλοφορίας εφαρμόζονται πλημμελώς.

Σε συνάντηση που είχα με την πολιτική ηγεσία στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών πριν από δύο μήνες, με ενημέρωσαν ότι η μελέτη για το έργο αποκατάστασης των ζημιών προϋπολογισμού 990.000€, στην παράκαμψη Οξυλίθου έχει εγκριθεί και αναμένεται η έγκριση των σχετικών πιστώσεων, ώστε η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου να προχωρήσει στη δημοπράτησή του. Απ’ όσο γνωρίζω, αυτή η μελέτη αφορά τις ζημιές από τον ορεινό όγκο (κατολισθήσεις), ενώ παράλληλα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Εύβοιας είχε προκηρύξει τον Νοέμβριου του 2009 μελέτη (Προκήρυξη Ανοιχτής Διαδικασίας, Μελέτη που ανατίθεται κατά το άρθρο 7 του Ν. 3316/05), με προεκτιμώμενη αμοιβή: 454.587,25€ ευρώ (με ΦΠΑ), την πορεία της οποίας θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι είναι αναγκαίο να εντάξετε το έργο στην ατζέντα με τα θέματα πρώτης προτεραιότητας για τη δέσμευση των σχετικών πιστώσεων για να εξασφαλιστεί στους πολίτες της περιοχής και τους επισκέπτες της ένας ασφαλής δρόμος. Ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου, όπου η κίνηση στο οδικό δίκτυο είναι αυξημένη, οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και όχι ως επιμηθείς μετά από ένα νέο τραγικό ατύχημα.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μου μαζί σας για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο και τους πολίτες, αναμένω την ενημέρωσή σας.