Ανέκαθεν την είχε τη σιγουριά πάνω του, όπως το γαλάζιο σακάκι από το κουστούμι, που φοράει τα τελευταία χρόνια, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Είναι που τον ήθελε και η τύχη, και τώρα οδεύει προς τας εκλογάς, έχοντας τον τίτλο του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.

 Ο Κώστας Μαρκόπουλος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο Παλίρροια, εν μέσω φίλων, υποστηρικτών και στελεχών της ΝΟΔΕ. Φυσικά και δεν έλειψαν από δίπλα του οι συνεργάτες του στο Υπουργείο.
Ιδιαίτερα αναλυτικός στην αναφορά του στις παρεμβάσεις και τα έργα, που δρομολόγησε ως Υπουργός για την Εύβοια, τα οποία ήδη αναφέρονται σε αντίστοιχο θέμα στο eviaportal, προς κρίση δική σας.

….Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη δράση μου….
Έχει ενδιαφέρον η αναφορά του Κώστα Μαρκόπουλου σε «χτυπήματα» που δέχεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου από ανθρώπους που ενοχλήθηκαν από τη δράση του, όπως ο ίδιος τόνισε. Συγκεκριμένα, ανέφερε, για να προλάβει τυχόν αθηναϊκά δημοσιεύματα – ήδη υπήρξε σχετικό σε blog – ότι ξοδεύτηκαν για την Εύβοια από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης χρήματα για ψηφοθηρικούς λόγους, δίνοντας μεγάλα ποσά χορηγίες και συλλόγους κλπ. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, υποστήριξε ότι γνωρίζει τον φάκελο που έχει διοχετευτεί στην Αθήνα και από ποιόν, αν και δεν τον κατονόμασε, αλλά δήλωσε ότι είναι ευβοιώτης – δάχτυλος – άραγε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια…. Θα αναρωτηθεί ο άμοιρος πολίτης που ουδεμία ιδέα έχει επί του ζητήματος. Πάντως ο Κ.Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε πως «για την Εύβοια ξοδεύτηκαν από το Υπουργείο το 1/22 απ’ όσα ξοδεύτηκαν για όλη την Ελλάδα και τα χρήματα δεν τα έδωσα σε φίλους μου, ούτε ως πολιτικός πέρασε την κόκκινη γραμμή, χρησιμοποιώντας χρήματα του δημοσίου για ψηφοθηρία. Αλλά είμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν θα κατονομάσω – εννοώντας τον δάχτυλο, κατόπιν προτροπής μας, κρίμα(!)».

Ιδού η Ρόδος Ιδού και το Πήδημα…
Σε μια πολιτική ανάλυση θα έλεγα, της υφιστάμενης κατάστασης της χώρας και της εξαγγελίας των πρόωρων εκλογών, ο Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε πως… η Ρόδος και το πήδημα ανήκουν στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, που εκβιαστικά θέλησαν να σύρουν τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Επομένως, αφού διακαώς ήθελαν εκλογές, το δίλλημα τους ανήκει. «Ας διαχειριστεί με πρόγραμμα και προτάσεις όλα αυτά, για τα οποία έχει ασκήσει αρνητική κριτική. Να συζητήσουμε με πραγματικά δεδομένα και όχι σε εικονική πραγματικότητα, όπως έχει συνηθίσει το ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες καθίστανται συνυπεύθυνοι με τη ψήφο τους, για το μέλλον της χώρας. Πολλοί πίστεψαν ότι ο Καραμανλής βαρέθηκε ή κουράστηκε. Όμως δε θα πάμε στις εκλογές με κατεβασμένα τα χέρια. Την αυτοκριτική μας την κάναμε και ξέρουμε που δεν πήγε καλά η Νέα Δημοκρατία και ποια λάθη έγιναν. Ενδεχομένως ήταν μικρότερες οι ταχύτητες και η απόδοση στα ζητήματα εξυπηρέτησης του πολίτη». Ωστόσο, ο Κ.Μαρκόπουλος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στα υπόλοιπα λειτούργησε με ειλικρίνεια, όπως στις συντάξεις, αισθάνονται υπερήφανοι για την εξωτερική πολιτική που ασκήθηκε (χαρά η Ντόρα!). …

‘Κακέκτυπο αντίγραφο του πατέρα του ο Γιώργος’
«Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στη ΔΕΘ υποτιμητικός σ’όλη τη προσπάθεια της ΝΔ, χωρίς όμως να δίνει σαφείς απαντήσεις για τη δική του οικονομική πολιτική και που θα βρει τα λεφτά…» υποστήριξε ο Κ.Μαρκόπουλος, για να χαρακτηρίσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κακέκτυπο του πατέρα του. «Είναι απλός λαϊκιστής και λαοπλάνος. Τουλάχιστον ο πατέρας του ήταν ηγέτης. Οφείλουμε στις 3 εβδομάδες ως τις εκλογές να αποκαλύψουμε το αληθινό πρόσωπό του. Η αποδόμηση του λόγου του ΠΑΣΟΚ, είναι η προσπάθειά μας για την αλήθεια».