Ο Γεώργιος Νικολάου του Ινστιτούτου Γεώργιος Παπανικολάου καταθέτει την απόψη του σχετικά με την απόφαση του δημάρχου και Προέδρου του Ινστιτούτου Θανάση Μπουραντά να ορίσει ως άμισθο συνεργάτη τον πρώην δήμαρχο Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σχετικά με την απόφαση του Δημάρχου Κύμης -Αλιβερίου κου Μπουραντά, να αναθέσει καθήκοντα άμισθου συνεργάτη στον ηλικιωμένο ιατρό και πρώην Δήμαρχο Σκύρου Μ. Χατζηγιαννάκη, αντικαθιστώντας στην ουσία τον αείμνηστο Ε. Σκουλάκη, αναρωτιέμαι, δεν υπήρχαν άλλοι νέοι επιστήμονες από την περιοχή μας που θα μπορούσαν να προσφέρουν με τις γνώσεις τους στη λειτουργία του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω τις ικανότητες του κου Χατζηγιαννάκη ή την διάθεση του να προσφέρει, θεωρώ ότι είναι κακή επιλογή διότι σε μια περιοχή που μαραζώνει μέρα με τη μέρα θα έπρεπε να δίνονται κίνητρα στους νέους επιστήμονες να συμμετέχουν και να αξιοποιούν τα προσόντα τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τελικά ποιες είναι οι δράσεις και ο σχεδιασμός που έχουν γίνει στο Ινστιτούτο Γ. Παπανικολάου τα τελευταία 5 χρόνια που είναι Πρόεδρος ο κος Μπουραντάς; Μήπως θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσει τις προτάσεις που του έχουν κατατεθεί ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παίζει πρέφα με τους “παλιόφιλους”.

Γεώργιος Σ. Νικολάου – M.Sc
Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας