Η Θεατρική ομάδα της Ερέτριας «Ερέτες», ετοιμάζουν να παρουσιάσουν μια σειρά παραστάσεων γνωστών θεατρικών έργων και μονολόγων. 

Βραχύς ο βίος της ερασιτεχνικής θεατρικής μας ομάδας, φθινόπωρο του 2008 ήταν που ξεκινήσαμε, ωστόσο μέσα στον ενάμιση τούτο χρόνο πετύχαμε πολλούς από τους στόχους μας.
Πρωταρχικά εδραιώθηκε ως θίασος. Η αρχική μικρή θράκα εκείνων που πιστέψανε πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο θεατρικό σχήμα εμπλουτίστηκε με νέα πρόσωπα, σχεδόν τριπλασιάστηκε ο αριθμός των μελών. Το κυριότερο όμως είναι πως η ομάδα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έδειξε ξεχωριστές αρετές, ωρίμασε θεατρικά θα λέγαμε.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Την πρώτη κιόλας χρονιά δοκιμάστηκε σε ένα δύσκολο και απαιτητικό θεατρικό έργο. Ηταν «Η τελετή» του Παύλου Μάτεσι που ανέβηκε το καλοκαίρι του 2009 αρχικά στην Ερέτρια, Κανάρεια 2009 και στη συνέχεια στις Μυκήνες και ξανά στην Ερέτρια αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Για φέτος ετοιμάζουμε το έργο του Federico Garcia Lorca: «Η θαυμαστή Μπαλωματού», και η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο θέατρο Σέττας «Ν. Παπακωνσταντίνου», στις 17 του Ιούλη 2010, ώρα 8.30 μ.μ.

Οι «Ερέτες» όμως δεν επαναπαύονται, ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν μικρούς και μεγάλους θεατρικούς μονόλογους Jean Cocteau  (ένα θεατρικό τρίπτυχο)
1. Την έχασα στο πανηγύρι
2. Η ψεύτρα.
3. Το φάντασμα της Μασσαλίας

Γιώργου Μανιώτη (ΓΚΡΟ ΠΛΑΝ)
1. Η λάμπα
2. Ένας γέρος

τους οποίους ερμηνεύουν τα μέλη του θιάσου:
Σοφία Γρίβα  Κρυσταλλία Μπουραζά  Εύα Καγιάνη
Κώστας Κουρούπης  Παναγιώτης Λαζαρίδης 

Πρώτη παρουσίαση:
Ερέτρια: Αίθουσα εκδηλώσεων Moments by Παπασωτηρίου
Σάββατο 22 Μαΐου 2010 ώρα 8.30 μ.μ.