Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Λύση Τώρα” Βασίλης Καθαροσπόρης σχολιάζει την μη συμμετοχή του Δήμου Χαλκιδέων και της Δημάρχου κ. Έλενας Βάκα, στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Φορέα ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ο Δήμος με την μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων από όλους τους δήμους της Στ. Ελλάδας, που αγγίζει τα 42.947.060 και στερεά απόβλητα στα 85.185.300.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Βασίλη Καθαροσπόρη:

Όταν άλλοι Δήμοι (Λεβαδέων, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και Ορχομενού) εσπευσμένα και με ΦΕΚ γίνονται μέλη του ΦΟΔΣΑ και πλέον η συμμετοχή των Δήμων στο ΦΟΔΣΑ είναι 100% (ήτοι 25 στους 25 Δήμους), η Δήμαρχος Χαλκιδέων, επειδή της αρνήθηκαν τη θέση της Προέδρου όπως ομολογεί η ίδια αλλά και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, απεσύρθη από τη διαδικασία, επιλέγοντας να αφήσει το Δήμο Χαλκιδέων χωρίς εκπροσώπηση.

Η συμμετοχή της Χαλκίδας στο ΦΟΔΣΑ ήταν επιβεβλημένη, διότι τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχοντας και κατέχοντας την αντιπροεδρία, δρομολόγησε για τη Χαλκίδα το μεγαλύτερο έργο της Περιφέρειας, ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε και η ίδια η Δήμαρχος το παραδέχτηκε, εξαίροντας την απερχόμενη διοίκηση για το έργο της.
Η μη συμμετοχή μας αποδυναμώνει τη θέση μας στο Φορέα.

Ακολουθείστε μας στο Google News