Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Σκύρο, καθώς και τα περιβαλλοντικά προβλήματα των επιχειρήσεων λευκού κρέατος στην ευρύτερη περιοχή του Πισσώνα απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Οι ανεμογεννήτριες δεν έχουν θέση στη Σκύρο…

Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο τάχθηκε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας της Σκύρου, η οποία έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί.
Τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου υιοθέτησαν το ψήφισμα του Δήμου Σκύρου, το οποίο εισηγήθηκε στη συνεδρίαση, η Έπαρχος Σκύρου, κυρία Βολιώτη. Να σημειωθεί, ότι το θέμα είχε συζητηθεί και κατά το παρελθόν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, χωρίς όμως τη λήψη απόφασης, δεδομένου πως η τοπική κοινωνία του νησιού δεν είχε αποφασίσει σχετικά με την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου των 111 ανεμογεννητριών, 333 MW, στη Σκύρο.
Το ψήφισμα, το οποίο είναι απόρροια μαζικής ανοιχτής λαϊκής συγκέντρωσης στην οποία συμμετείχαν η Δημοτική Αρχή Σκύρου, το Επαρχείο του νησιού, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και το σύνολο των φορέων, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, οικονομικών και κοινωνικών του νησιού, εγκρίθηκε ομόφωνα και εκφράζει την αντίθεση όλων στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο βουνό Κόχυλα και στην προστατευμένη περιοχή NATURA της Σκύρου. Επίσης, αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα κατά των ανεμογεννητριών και η ανάθεση κάθε αναγκαίας επιστημονικής μελέτης τεκμηρίωσης όπου χρειασθεί, καθώς και τη λήψη κάθε δικαστικού και εξωδικαστικού μέτρου.