Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και το Δήμαρχο Γ. Κοντζιά, που κατέβασε ανακοινώσεις και πανό του Σωματείου και σωματείων & φορέων της περιοχής, που προαγάνδιζαν την απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 6 Μάη 2021 στην πλατεία Ιστιαίας.

Καταγγέλλουμε επίσης το γεγονός ότι άσκησε πίεση σε εργαζόμενους του Δήμου, δίνοντας εντολή για το ξήλωμα του προπαγανδιστικού υλικού. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι οι Δήμοι με τις ευλογίες των Δημάρχων, μετατρέπονται σε “μακρύ χέρι” και συνέχεια του αστικού κράτους και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τους εργαζόμενους του Δήμου και της περιοχής, σε μια περίοδο που δεχόμαστε επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ (κατάργηση 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης κ.ά.), πολιτική που υλοποιεί και η διοίκηση του Δήμου. Τρομάζουν στην ιδέα οργάνωσης και συσπείρωσης εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων κ.ά. σε κοινό μέτωπο.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν εμπόδια στη δράση των συνδικάτων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Ακολουθείστε μας στο Google News