Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2005, δημοπρατήθηκε στο Αυλωνάρι το έργο: Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Νεοχωρίου. Έτσι ένα όνειρο του Νηλέα Νεοχωρίου γίνεται πραγματικότητα σε λίγους μήνες. Η ομάδα του Νεοχωρίου  η οποία πρωταγωνιστεί στο ποδόσφαιρο της Καρυστίας μπορεί πλέον να στοχεύει υψηλότερα αφού ένα βασικό πρόβλημα, το γήπεδο μπήκε στην τροχιά της επίλυσης.

Ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης, ο οποίος είχε υποσχεθεί στην νεολαία του Νεοχωρίου τον χλοοτάπητα στο Γήπεδο, δήλωσε ότι: «Το αίτημα των ομάδων μας αλλά και η απαίτηση της νεολαίας μας για την κατασκευή σύγχρονων υποδομών στα γήπεδα ποδοσφαίρου γίνεται πλέον πράξη με τη  κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα 4ης γενιάς στο γήπεδο του Νεοχωρίου. Εκκρεμεί αίτημά μας για χρηματοδότηση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά δεν ήταν δυνατόν να περιμένουμε την Πολιτεία στέλνοντας από το επόμενο πρωτάθλημα τον «Νηλέα» να παίζει «έδρα» σε γειτονικούς Δήμους. Έτσι, αναγκαστήκαμε να συνάψουμε δάνειο 300.000 Ευρώ για το έργο αυτό ( το οποίο θα αρχίσει να πληρώνεται το 2007, έναν χρόνο μετά την κατασκευή του).Εξάλλου, πιστεύουμε ότι η επένδυση σε Αθλητικές Υποδομές είναι προτεραιότητα για την τοπική μας κοινωνία. Τα Γήπεδα δεν είναι χώροι διασκέδασης ή αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου αλλά χώροι Άθλησης, Δημιουργίας και Κοινωνικής Προστασίας των νέων μας. Πριν λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε εισήγησή μου και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» το Γήπεδο του Αυλωναρίου έτσι ώστε εντός του 2006 θα κατασκευαστεί χλοοτάπητας αντίστοιχης ποιότητας και σε αυτό. Έτσι εκπληρώνεται και ο προγραμματικός μας στόχος για την κατασκευή δύο γηπέδων με χλοοτάπητα έως το τέλος αυτής της τετραετίας».

Επίσης από το 2006 αρχίζει να λειτουργεί ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αυλώνος ο οποίος θα διαχειρίζεται πλέον τις αθλητικές υποδομές και τα αθλητικά προγράμματα. Ξεκινά λοιπόν με «προίκα» τα δύο αναβαθμισμένα Γήπεδα. Μετά από εισήγηση του Δημάρχου η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα ορίζεται από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου. Έτσι ένα πείραμα «αθλητικής αυτοδιοίκησης» φιλοδοξεί να γεννηθεί στον Δήμο Αυλώνος