Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ αναφφέρει ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν έλαβαν το Δώρο Πάσχα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Η ΛΑΡΚΟ είναι μια εταιρεία που στήριξε και στηρίζει την Εθνική Οικονομία και την οικονομία της Στερεάς Ελλάδος.
Και όταν μιλάμε για την εταιρεία, εννοούμε τους εργαζόμενους της, γιατί ούτε τα μεταλλεύματα εξάγονται από μόνα τους, ούτε τα μηχανήματα κινούνται αυτοβούλως. Θα περίμενε λοιπόν κανείς, σε αυτούς τους εργαζόμενους που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, με το πρόγραμμα της Ν.Δ. και που δεν γνωρίζουν αν θα είναι εργαζόμενοι στο άμεσο μέλλον, η Κυβέρνηση να πιέσει την επιχείρηση να εφαρμόσει το νόμο και να αποδώσει το δώρο του Πάσχα, ως οφείλει.

Μάταια βέβαια περιμένει κανείς τέτοια ευαισθησία από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που εφάρμοσε, εφαρμόζει και θα εφαρμόσει σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική στο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ωστόσο αυτό που συνέβη ήταν και παραμένει ντροπή για το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ. Πρέπει να υπάρξει πίεση, σύσσωμα από τους τοπικούς Νεοδημοκράτες βουλευτές της Περιφέρειας, για την άρση αυτής της αδικίας και την καταβολή του δώρου πάραυτα, αφού οι εργαζόμενοι της Εταιρείας, εξακολουθούν να εργάζονται. Ιδιαίτερα περιμένουμε, από αυτούς τους βουλευτές, που για δεκαετίες «βόλευαν» δεκάδες ανθρώπους με μόνο σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων τους, χωρίς επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ορθή λειτουργία της εταιρείας και που τώρα τους καταδικάζουν στην φτώχεια και την ανέχεια.

Ακολουθείστε μας στο Google News