Φίλες και φίλοι,
Η δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα απαιτεί από τους πολιτικούς ειλικρινή αυτοκριτική και από τους πολίτες νηφαλιότητα. Χωρίς ενότητα, κοινωνική συνοχή και υπευθυνότητα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση που βασανίζει τη χώρα και τους πολίτες.

Πρέπει να προχωρήσουμε συντεταγμένοι για να κατοχυρώσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη, να απομακρύνουμε οριστικά την απειλή της χρεωκοπίας, να νοιώσουμε ξανά αισιόδοξοι και ασφαλείς και να βάλουμε τις βάσιες για την ανάπτυξη. Στην πορεία αυτή δεν θα είμαστε μόνοι.

Θα βαδίσουμε πλάι στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που δοκιμάζονται, για να αλλάξουμε μαζί την άδικη νεοφιλελεύθερη πολιτική του συντηρητικού πυρήνα της Ευρώπης. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει να γίνουν η αφετηρία γι αυτή την πορεία.

Η Νέα Δημοκρατία ξέχασε τις τεράστιες ευθύνες της για την καταστροφική διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της. Θυσίασε την ανάγκη της ενότητας στο βωμό του κομματικού οφέλους και σύρθηκε στην κυβέρνηση συνεργασίας την τελευταία στιγμή.
Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μόνο του τη μάχη με την Κρίση.

Την αντιμετώπισε με υπευθυνότητα. Αψήφησε το πολιτικό κόστος και αναγκάστηκε να πάρει μέτρα αντίθετα με την ιδεολογία του για να αποτρέψει τη χρεωκοπία και την καταστροφή. Δεν απέφυγε τις αδικίες και τα λάθη.

Κράτησε όμως σταθερά τη χώρα στη τροχιά της Ευρώπης και άνοιξε το δρόμο για τη μείωση του δημοσίου χρέους που μας επιτρέπει σήμερα να ελπίζουμε ξανά. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον πρώτο ρόλο στην προσπάθεια ανασυκρότησης της χώρας.

Με την ίδια υπευθυνότητα, με ρεαλιστικό σχέδιο και με νέο ηγέτη το Βαγγέλη Βενιζέλο που απέδειξε κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες τις ικανότητες του, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει την πιο πειστική πρόταση για μια σταθερή πορεία εξόδου από την Κρίση.

Ας την εκτιμήσουμε και ας την εμπιστευθούμε. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού μας, για να νικήσουμε την ύφεση και την ανεργία, για να ξαναβρούμε την ανταγωνιστικότητα, για να θεμελιώσουμε μία κοινωνία αλληλεγγύης και να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου, με πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ μπορούν να οδηγήσουν στην αυτοδύναμη Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι,
Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση θα είμαι και πάλι στην πρώτη γραμμή. Με τιμήσατε μέχρι τώρα με την εμπιστοσύνη σας, εκλέγοντάς με πρώτη βουλευτή. Προσπάθησα να ανταποδώσω την τιμή αυτή δουλεύοντας με συνέπεια και πείσμα για να γίνει η φωνή της Εύβοιας πιο δυνατή στη Βουλή, να αξιοποιηθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου, να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του.

Γνωρίζετε τις προσπάθειες που κατέβαλα, ειδικά τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω, πιστή στις κοινωνικές αξίες που πάντοτε υπηρέτησα ως γυναίκα, ως επιστήμονας, ως πολιτικός.

Νοιώθω ότι αυτό είναι το χρέος μου.

Η απόφαση είναι δική σας.

Σας ευχαριστώ
Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη