Η Κατερίνα Καζάνη γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Είναι το πρώτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Κατάγεται από τους Καλημεριάνους της Κύμης. Αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Χαλκίδας και συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η αγάπη της για κοινωνική προσφορά την οδήγησε μετά από 2 χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2008 με Άριστα.

Εργάστηκε ως αγροτικός Ιατρός στη Β. Εύβοια και στη συνέχεια ως ειδικευόμενη ιατρός της Δ΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ», ενώ ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

Διετέλεσε τη Διδακτορική της Διατριβή στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» και το 2018 ορκίστηκε Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Έχει συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.

Το 2010 συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας, όπου και εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στον δήμο Χαλκιδέων.

Στις εκλογές της 21ης Μαίου 2023 ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια και εξελέγη Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Εύβοιας καθώς ήρθε πρώτη σε σταυρούς και κατέλαβε την μία έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια.

Ακολουθείστε μας στο Google News