Μετά τις εκλογές της 6 Μαΐου και την καταδίκη του μνημονίου από τον ελληνικό λαό και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο κόμμα ξεκίνησε μια άνευ προηγούμενου εκστρατεία τρομοκράτησης του λάου από τα κόμματα του μνημονίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την βοήθεια της διαπλοκής και των ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με τους τραπεζίτες,

με προφανή σκοπό την αναχαίτιση της ανοδικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση των θέσεων του από την κοινωνούσε καθημερινή πλέον βάση βάζουν εκβιαστικά διλλήματα ευρώ η δραχμή λέγοντας ότι αν σχηματίσει κυβέρνηση της αριστεράς και καταγγείλει τα μνημόνια θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ όταν ακόμα και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης το αποκλείουν ως πιθανό ενδεχόμενο γιατί αυτή η ενεργεία θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση της ευρωζώνης και σημαντικές επιπτώσεις ακόμα και στην αμερικανική οικονομία όπως είπε και ο πρόεδρος Ομπάμα αυτοί επιμένουν στις ανοησίες  συμφώνα και με τον πρόεδρο του γιουρογκρουπ.

Δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές στο παιχνίδι μπήκε  και η εθνική τράπεζα ανασύροντας από τα συρτάρια της το σενάριο επιστροφής στην δραχμή  εκβιάζοντας και  φοβίζοντας τους χιλιάδες αποταμιευτές και μικροκαταθετες  παρεμβαίνοντας ωμα στην εκλογική διαδικασία επηρεάζοντας την ψήφο των πολιτών.

Στην πραγματικότητα κάνουν ζημία  στην εθνική μας οικονομία καλλιεργώντας αμφιβολίες για την παραμονή μας στο εύρωστο σύστημα της διαπλοκής που αποτελείται από τους μεγαλοεργολάβους που παράλληλα είναι και μεγαλοεκδότες και κανόναρχος με την βοήθεια μερικών αργυρώνητων  μεγαλοδημοσιογραφων συκοφαντούν διαστρεβλώνουν τον ΣΥΣΡΙΖΑ φτάνοντας   στο σημείο να τον ταυτίζουν με την 17 Νοέμβρη. Αιδώς αργείοι.

Η στάση τους αυτή είναι δικαιολογημένη γιατί απειλούνται τα προνομία τους . Δεν μπορεί να λειτουργούν  τα κανάλια τους που είναι δημοσιές συχνότητες χωρίς άδειες και χωρίς την τήρηση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Θα πρέπει να μπουν κανονάρχοι δε τραπεζίτες δεν μπορούν να διοικούν τις τράπεζες από την στιγμή που τις στηρίζει το δημόσιο δίνοντας δεκάδες δισεκατομμύρια στέλνοντας τον λογαριασμό στους έλληνες φορολογουμενους.

Από την στιγμή που δίνεται δημόσιο χρήμα θα υπάρχει δημόσιος έλεγχος ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται και θα δώσει την απάντηση του υπερψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κωστας Χρονόπουλος μέλος εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ.