Η Κατερίνα Περλεπέ φέρνει το θέμα στη Βουλή με αναφορά της.

Με παρέμβασή της προς τον Υπουργό Παιδείας η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά να καλυφθούν άμεσα τα κενά στις θέσεις καθηγητών στο Λύκειο Κύμης που βρέθηκε σε κατάληψη από 3/10/2008.
Συγκεκριμένα, υπάρχει κενό σε καθηγητή Οικονομικών, Πληροφορικής Θεολογίας και Γυμναστικής, με συνέπεια να έχει χαθεί ένα σημαντικό μέρος της σχολικής χρονιάς και να τίθεται σοβαρό πρόβλημα κάλυψης της ύλης, ειδικά για τους μαθητές των κατευθύνσεων εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η βουλευτής σε δήλωσή της αναφέρει: «Την αποκλειστική ευθύνη για το απαράδεκτο γεγονός των κενών θέσεων και της απώλειας διδιακτικών ωρών φέρει ο Υπουργός Παιδείας.  Ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαίωνε υποκριτικά ότι τα σχολεία θα λειτουργούσαν χωρίς ελλείψεις καθηγητών, αλλά διαψεύσθηκε μόλις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.
Πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα οι καθηγητές στις κενές θέσεις στο Λύκειο Κύμης, ώστε το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά και να μη χαθεί στο εξής ούτε μια ώρα διδασκαλίας από έλλειψη διδασκόντων».