Μικροί δημιουργοί εν δράσει the «DOC IN MOTION» ..playrooms. Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε παραπονεμένους τους πιο μικρούς μας φίλους σε ένα χώρο που φημίζεται για την προσωπική δημιουργία και τον αυθορμητισμό του.

Το 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χαλκίδας συνεχίζει και φέτος το κινηματογραφικό εργαστήρι animation Doc in Motion, με καθοδηγητή το σκηνοθέτη και animator Ιορδάνη Ανανιάδη. Μαθητές και μαθήτριες, Γυμνασίου και Λυκείου , για μία ακόμη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένα σχεδιαστήρια και να αποτυπώσουν σε χαρτί ό,τι μπορούν να φανταστούν! Τα σχέδιά τους θα μπορέσουν να ζωντανέψουν με τη βοήθεια της κάμερας και της μαγείας των τεχνικών animation, κάνοντας τους να νιώσουν ιδιαίτερα δημιουργικοί!

And then… DOCROCKS!

Τα εργαστήρια, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ! Παράλληλα με τα κινηματογραφικά εργαστήρια Doc in Motion , το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest διοργανώνει και φέτος το πλέον καθιερωμένο κινηματογραφικό εργαστήριο DocRocks! Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να δημιουργήσουν από το μηδέν μια ταινία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Δοκιμάζοντας διαφορετικές μεθόδους και τεχνικές, θα βιώσουν ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας, από το αρχικό στάδιο της ανταλλαγής ιδεών μέχρι και την τελική παρουσίαση της.

Τα εργαστήριά μας θα φιλοξενηθούν από Τετάρτη 23 έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Παλίρροια», στην αίθουσα «Κλεοπάτρα».

Δείτε το πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Ακολουθείστε μας στο Google News