Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, για την απόλυση της Ασημίνας Καραμπέτσου από το ξενοδοχείο «Avantis Suites Hotel» στην Ερέτρια, στο Επιμελητήριο Χαλκίδας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν η Ένωση Εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, ο Υπεύθυνος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστος Θεοδουλίδης, εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ευβοίας, ο κ. Νίκος Καρατζάς, Υπεύθυνος του γραφείου του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Εύβοια, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κ.α.

Η ιστορία της απόλυσης της Ασημίνας είναι λίγο πολύ γνωστή. Απολύθηκε επειδή τόλμησε να ζητήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αφού λιποθύμησε μετά από 26 ώρες δουλειάς, με την πρόφαση εκ μέρους του κ. Κάλφα Γεωργίου, ότι πρόκειται για μια κομμουνιστική λογική, ξεσηκώνοντας «κύμα» αντιδράσεων, αφού γίνεται μια προσπάθεια διάλυσης του συνδικαλιστικού οργάνου, που προσπαθεί και παλεύει για τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όπως μας δήλωσε η κ. Ασημίνα Καραμπέτσου η επίσκεψη στις 02:00 η ώρα το βράδυ του κ. Κάλφα στο σπίτι συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, ο οποίος ανήρτησε την καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην προσωπική του σελίδα, για να διαμαρτυρηθεί γιατί οι εργαζόμενοι τον δυσφημούν, κατηγορώντας ταυτόχρονα την Ασημίνα λέγοντας ότι δημιουργούσε προβλήματα στο χώρο εργασίας γιατί προσπαθούσε να συσπειρώσει τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, στο φαγητό, ωράριο κτλ. θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι παράλογο.

Οι δηλώσεις του κ. Χρήστου Θεοδουλίδη και του κ. Ηλία Κούκουρα δεν διέφεραν πολύ από το γενικό κλίμα που επικρατεί, καθώς υπάρχει μια τρομοκράτηση των εργαζομένων και μια «εξαθλίωση» στους χώρους δουλειάς τους, με ασταθή ωράρια, ανασφάλιστη εργασία κτλ. Σε αυτό το κλίμα ο κ. Χρήστος Θεοδουλίδης δήλωσε ότι: «Είναι απαράδεκτη η απόλυση της εργαζομένης για συνδικαλιστικούς λόγους. Αυτή η απόλυση γίνεται για τον εκφοβισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, με σκοπό να αποτρέψει διεκδικήσεις και δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου. Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές από τους εργοδότες».

Ο κ. Ηλίας Κούκουρας από την άλλη έκανε τις εξής δηλώσεις: «Έχουμε έρθει να σταθούμε στη συνάδελφο μας, γιατί η απόλυση της ήταν παράλογη, παράνομη και προκλητική. Μας έχει ενοχλήσει η δήλωση του εργοδότη ότι το να διεκδικεί ένας Πρόεδρος Σωματείου καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι κομμουνιστική λογική. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε μια συλλογική απάντηση στον κ. Κάλφα, ώστε να καταλάβει τι σημαίνει συλλογική διεκδίκηση».

Τέλος, σε κλίμα αγανάκτησης ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας κ. Λεωνίδας Γκότσης  δήλωσε ότι αυτό που συνέβη είναι  απαράδεκτο και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο Olympic Star, στο οποίο 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, δηλώνοντας ότι συμπαρίστανται στον αγώνα της Ασημίνας Καραμπέτσου, ζητώντας την άμεση άρση της απόλυσης της.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Η τρομοκρατία των εργοδοτών δεν θα περάσει», «Απολύουν και τρομοκρατούν τα κέρδη τους φυλάνε και το λαό χτυπάνε», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Φτώχεια απολύσεις και αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός» κ.α.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως δήλωσαν οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ότι όλη αυτή η διαμαρτυρία δεν γίνεται λόγω της απόλυσης ενός ατόμου, αλλά λόγω των απολύσεων που υφίστανται χιλιάδες άνθρωποι καθώς και τις συνθήκες εργασίας που κυριαρχούν, με ελαστικά ωράρια, με χαμηλούς μισθούς, με έλλειψη ενσήμων κτλ. και το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στους εργαζόμενους , το οποίο δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Στη συνέχεια όλοι όσοι παρεβρέθηκαν στο Επιμελητήριο, μαζεύτηκαν στον Άγιο Νικόλαο στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ανανεώνοντας το ραντεβού των κινητοποιήσεων τους την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 18:00 στην πλατεία της Ερέτριας, καθώς και το Σάββατο 27 Ιουλίου στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αρχικά μέχρι της 11 το πρωί στο Olympic Star και στη συνέχεια στο Avantis Suites Hotel.

Σημείωση για φωτογραφίες: Μαζί με τον κ. Ηλία Κούκουρα είναι η Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας κ. Μαρία Σμυρναίου, ενώ στη φωτογραφία με τον κ. Θεοδουλίδη Χρήστο είναι η κ. Ασημίνα Καραμπέτσου και ο κ. Νίκος Καρατζάς