Οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, έγιναν με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2013.

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Χαλκίδας – Θήβας του ΚΚΕ την Πέμπτη 4/10 στη Χαλκίδα και στη Θήβα.

Εκατοντάδες μέλη, στελέχη, οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος.

Οι συγκεντρώσεις στη Χαλκίδα και τη Θήβα εντάσσονται στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ΚΚΕ την ίδια μέρα σε 35 γειτονιές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και σε άλλες 57 πόλεις σε όλη τη χώρα καλώντας το λαό να αποδοκιμάσει μαζικά και να αντιπαλέψει τα βάρβαρα μέτρα που η κυβέρνηση του κεφαλαίου και η τρόικα φέρνουν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή.

Οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2013, στον οποίο περιέχεται μεγάλο μέρος των περικοπών που σχεδιάζονται για την επόμενη διετία σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δαπάνες για Υγεία – Πρόνοια, βουλιάζοντας τη λαϊκή οικογένεια βαθύτερα στη φτώχεια.

Στη συγκέντρωση της Χαλκίδας μίλησε ο Αντώνης Κούκουρας, γραμματέας της ΝΕ Χαλκίδας – Θήβας και στη συγκέντρωση της Θήβας ο Αντώνης Τουλουμάκος, μέλος του Γραφείου της ΝΕ.
Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν μαχητικές πορείες στους δρόμους των δύο πόλεων.»

Απόσπασμα από την ομιλία που έγινε στη συγκέντρωση της Χαλκίδας από τον Αντώνη Κούκουρα:

«Χτες η ΣΕΛΜΑΝ έβαλε λουκέτο γιατί οι εργάτες και οι απολυμένοι έκαναν λέει τα εξής εγκλήματα:

Έγκλημα 1ο: Οι εργάτες απαιτούσαν τα δεδουλευμένα τους

Έγκλημα 2ο: δε δέχτηκαν μειώσεις 20%

Έγκλημα 3ο: Οι απολυμένοι απαιτούσαν τις αποζημιώσεις τους.

Στο ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ απειλούν τους εργάτες με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας γιατί δε δέχονται τις μειώσεις που αξιώνει η πολυεθνική αλλά και την απαξίωση και τα σχέδια αλλαγής χρήσης του εργοστασίου.

Σε δεκάδες άλλους χώρους το δίλημμα είναι: μειώσεις ή απόλυση!

Αυτή είναι η τακτική τους! Δε θα αναφερθούμε αναλυτικά σε όλα, όχι γιατί θέλουμε να αδικήσουμε κάποιο χώρο, αλλά γιατί ο κατάλογος είναι τεράστιος!

Είναι καθαρό ότι τρέμουν το λαό που ξεσηκώνεται και παίρνουν τα μέτρα τους.

Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να σκεφτεί καλά.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους εργάτες και τις εργάτριες, τους υπάλληλους που ακόμα δεν έχουν κάνει το βήμα.

Σε αυτούς που δουλεύουν σε κάποιο από τα δεκάδες γκέτο της περιοχής μας, της περιοχής της Βιομηχανικής Ζώνης Οινοφύτων.

Σε όλους αυτούς που, είτε δουλεύουν σε εργοστάσιο, είτε σε κάποιο πολυκατάστημα, δεν έχει περάσει από το μυαλό τους να οργανωθούν, να παλέψουν, να απεργήσουν.

Δε φταίνε τα σωματεία και ο συνδικαλισμός που γίνονται απολύσεις, που κλείνουν τα εργοστάσια.

Η ίδια αιτία απολύει και κλείνει εργοστάσια, είτε έχει γίνει κάποιος αγώνας είτε δεν έχει γίνει.

Και η αιτία αυτή λέγεται καπιταλισμός.

Η σιωπή, η μοιρολατρία δεν οδηγούν πουθενά.»