Εκτός κοινοβουλίου μετά απο 9 χρόνια ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Τη δεύτερη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια κέρδισε ο Συμεών Κεδίκογλου. Πρωτιά για Κ.Περλεπέ και Κ.Μαρκόπουλο.

Απομένουν 4 εκλογικά τμήματα για να ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των σταυρών των υποψηφίων των κομμάτων στην Εύβοια, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι στη σειρά κατάταξής τους, λόγω και της διαφοράς ψήφων μεταξύ τους.

Μεγάλοι νικητές των εκλογών είναι σίγουρα η Κατερίνα Περλεπέ απο ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Μαρκόπουλος απο ΝΔ, που είδαν τις ψήφους τους να αυξάνονται απο το 2007. Μεγάλη τυχερή των εκλογών είναι βεβαίως η Ουρανία Παπανδρέου, αφού η κατανομή εδρών έδωσε έδρα στο ΛΑΟΣ και την οδηγεί στη βουλή, με μόλις 3768 σταυρούς, όταν ο Γιώργος Παπαγεωργίου μένει εκτός συγκεντρώνοντας 18076. Ευτυχής εννοείται ο Γιώργος Μαρίνος του ΚΚΕ, που κατάφερε να κερδίσει δεύτερη συνεχόμενη φορά έδρα στην Εύβοια. Όσο για τον Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ, ας είναι καλά οι γραμμές – κομματικές και λοιπές – που τον οδήγησαν στη δεύτερη εκλόγιμη θέση, πετώντας εκτός άλλα δυνατά ονόματα του ψηφοδελτίου. Ας είναι καλά η ανανέωση!!!! Εκτός μένει ο Αναστάσιος Λιάσκος της ΝΔ, που “πλήρωσε” την ήττα του κόμματος και την κόντρα με τον Κ.Μαρκόπουλο – κοινό μυστικό – χάνοντας ψήφους απο τον συνυποψήφιό του. Διατηρεί την εκλογή του ο Σίμος Κεδίκογλου της ΝΔ, με μικρότερο όμως αριθμό ψήφων απο το 2007… λίγο η πτώση της ΝΔ, λίγο η παρουσία του ξάδελφού του στο ΠΑΣΟΚ, λίγο η Παπανδρέου, λίγο ο Μαρκόπουλος… έπεσε στη δεύτερη θέση, εκλόγιμη όμως.

Επομένως οι βουλευτές Εύβοιας που εξελέγησαν είναι:

Κατερίνα Περλεπέ – ΠΑΣΟΚ – 28744

Συμεών Κεδίκογλου – ΠΑΣΟΚ – 20593

Κώστας Μαρκόπουλος – ΝΔ – 24915 ψήφους

Σίμος Κεδίκογλου – ΝΔ – 19410 ψήφους

Γιώργος Μαρίνος – ΚΚΕ – 4130

Ουρανία Παπανδρέου – ΛΑΟΣ – 3768