Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την απόφαση της να καταργήση το υποκατάστημα της στα Ψαχνά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ψαθά προς την Εθνική Τράπεζα:

Με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις ενέργειες που έχετε προβεί όπως το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά και τώρα στην κατάργηση του ATM όλα αυτά δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεστε για τον οργανισμό που εκπροσωπείται και φυσικά δεν σας ενδιαφέρει η ευημερία του. Το εν λόγω κατάστημα και το ATM εξυπηρετούσε τον ντόπιο πληθυσμό 20.000, τους φοιτητές του Πανεπιστήμιου ΕΚΠΑ, τις επιχειρήσεις αλλά και ετεροδημότες παρουσιάζοντας σημαντικές συναλλαγές.

Είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση της απόφασή σας θα προκαλέσει προβλήματα και τριγμούς στη διεκπεραίωση των συναλλαγών των πολιτών με την Τράπεζα και από αυτήν την απόφαση θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες καταρχήν για τους πολίτες, για την πόλη των Ψαχνών και τέλος για την ίδια την Τράπεζα.

Δυστυχώς, η απόφασή σας αυτή και μάλιστα σε μια παρατεταμένη και δύσκολη περίοδο κρίσης δεν συμπορεύεται με το πνεύμα και την ουσία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (λόγω της πλημύρας αλλά και των πυρκαγιών). Κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων χρόνων λειτουργίας του το κατάστημα Ψαχνών είχε επιλεγεί και είχε στηριχθεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας συμβάλλοντας στην ανάπτυξή του στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας συνεργασίας. Είναι επομένως προφανές κι αναμενόμενο ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφασή σας τότε συναλλασσόμενοι θα επιλέξουν τη συνεργασία τους με Τράπεζες που παραμένουν στο Δήμο μας και στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον τόπο μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφασή σας αυτή ήταν βεβιασμένη και σίγουρα θα προχωρήσετε στην ανάκλησή της.

Με τιμή,
Ο Δήμαρχος Ψαθάς Γεώργιος

Ακολουθείστε μας στο Google News