Αρκετά υποκαταστήματα τραπεζών κλείνουν στην Εύβοια το τελευταίο διάστημα γεγονός που δείχνει την τάση συρρίκνωσης που υπάρχει στον τραπεζικό τομέα.

Οι αποφάσεις από την πλευρά των Τραπεζών φαίνεται πώς έχουν παρθεί οριστικά και φυσικά η κρίση του κορονοϊού επιταχύνει τις διαδικασίες αυτής της κατεύθυνσης.

Στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς σε Μαντούδι και Λίμνη. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των μόνιμων κατοίκων του δήμου, που θα αναγκαστούν για μία απλή συναλλαγή να κάνουν και μία ώρα διαδρομή, για το πιο κοντινό κατάστημα τράπεζας.

Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης χαρακτηρίζει ταφόπλακα για την περιοχή αυτή την εξέλιξη και εξήγγειλε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις αλυσιδωτές μέχρι να απετράπη αυτή η απόφαση.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου για το θέμα:

Ταφόπλακα για την τοπική οικονομία το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς στην Λίμνη.

Σε μαρασμό οδηγεί τον δήμο μας το κλείσιμο των καταστημάτων. Η Εθνική τράπεζα μεταξύ των 25 υποκαταστημάτων που θα κλείσει είναι και εκείνο της Λίμνης, ενώ αντίστοιχα η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι εντός του καλοκαιριού θα κλείσει 64 καταστήματα μεταξύ των οποίων και εκείνο στο Μαντούδι και στην Λίμνη.

Ο αντίκτυπος στην περιοχή μας θα είναι πολύ μεγάλος. Οι επιχειρήσεις στον δήμο μας είναι κυρίως μικρές, οικογενειακές και δυστυχώς το κλείσιμο των τριών τραπεζών θα δημιουργήσει μπαράζ δυσάρεστων εξελίξεων στην οικονομία του τόπου μας.

Το προγραμματισμένο κλείσιμο των τραπεζών καταδικάζει τον τουριστικό και αγροτικό τομέα αλλά και τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς του δήμου μας, καθώς αναγκάζει τους συμπολίτες μας μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, συνταξιούχους και όλη την τοπική κοινωνία του δήμου μας, που είναι αντίθετη στον προγραμματισμό κλεισίματος των υποκαταστημάτων.

Για το λόγο αυτό οι αντιδράσεις θα είναι αλυσιδωτές, μέχρι να κερδηθεί ο αγώνας και να μην επιτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση του.

Ακολουθείστε μας στο Google News