Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα πανελλαδικής γενικής απεργίας.

Με επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, κο Γεωργάτο, μας ενημέρωσε ότι τα καταστήματα στη Χαλκίδα, θα είναι κλειστά όλη την ημέρα την Πέμπτη 18/10.

Επιπλέον, όποιος επιθυμεί να παραστεί στην γενική απεργία στην Αθήνα, μισθωμένα οχήματα θα αναχωρήσουν από τα γραφεία του Συλλόγου στη Χαλκίδα, την Πέμπτη στις 9.00 πμ.

Σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας, όλοι οι έμποροι θα έχουν κλειστά τα φώτα στα μαγαζιά τους και καλούν όλο τον κόσμο να μην αγοράσει κανένα είδος εκείνη την ημέρα, για να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ηχηρό μήνυμα.

Η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας αναφέρει:

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες των σκληρών οικονομικών μέτρων που κλείνουν τις επιχειρήσεις μας και «γονατίζουν» την κοινωνία.
Έχοντας ως γνώμονα διαμαρτυρίας:

1) Τα μέτρα εξυγίανσης της Ελληνικής οικονομίας που με άξονα τις συνεχείς φορολογικές και φοροεισπρακτικές τακτικές, όπως τα σενάρια της φορολόγησης με 35% των ελευθέρων επαγγελματιών, κατάργηση του αφορολόγητου (5.000€) από το πρώτο ευρώ αλλά και του αντίστοιχου αφορολόγητου ποσού που δικαιολογείτο για κάθε επιπλέον παιδί, θα σημάνουν λουκέτο σε μία από τις τρείς εναπομείνασες επιχειρήσεις. 

2)Την πολυπόθητη ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις να φαντάζουν μακρινό και άπιαστο Όνειρο

3)Κυβερνητικούς και άλλους κύκλους που ανοίγουν θέμα κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας για να διαλύσουν και αποδομήσουν την Ελληνική οικογένεια ,όπως και  τα ήθη και έθιμα αυτής.

4)Δημιουργία εδάφους και προϋποθέσεων για την εγκατάσταση Υπερκαταστημάτων που καταρρακώνουν το Εμπόριο προωθώντας εμπορεύματα αμφιβόλου ποιότητας

5)Την μετατροπή του ΕΤΕΑΝ από Τράπεζα μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μια νέα Τράπεζα ενίσχυσης των αιμοδιψών Τραπεζών (σχ .ανακοίνωση ΕΕΣΠ για ΕΤΕΑΝ).

6)Και τέλος εκτιμώντας την Ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όπως και τον κάθε Έμπορο (Επαγγελματία) που πασχίζει με όλες του τις  δυνάμεις να διατηρήσει και αναπτύξει το όνειρο της ΜΜΕ που έστησε εδώ και χρόνια και μέσα από αυτό έζησε και διατήρησε την οικογενειά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφασίζει ομοφώνως, ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από το χάρτη, τη συμμετοχή  στη διοργάνωση του «Πανεμπορικού Συλλαλητηρίου», με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 και προτείνει:

1)κάλεσμα προς τους Καταναλωτές την ημέρα της απεργίας να μην καταναλώσουν ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ τιμωρώντας τα ταμεία του κράτους που δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ
2)Σβήσιμο στα φώτα  των Βιτρινών των  καταστημάτων (πλην λαμπτήρων ασφαλείας) από Τετάρτη Βράδυ με το κλείσιμο των καταστημάτων έως Παρασκευή πρωί
3)Ανάρτηση αφισών που θα σας  διανεμηθούν
4)Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα. Μεταφορά με μισθωμένα οχήματα (δήλωση συμμετοχής όσων επιθυμούν στα γραφεία του Συλλόγου ώρα αναχώρησης 09.00πμ)

Το κλείσιμο θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη την διάρκεια της ημέρας και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ  Η  ΦΩΝΗ ΜΑΣ

 
Μετά Τιμής για  το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν Γραμματέας
Νικ. Γεωργάτος     Νικ. Αισωπος

Να θυμίσουμε ότι στην Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και τα ταξί της Χαλκίδας, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του σωματείου κος Τσεκούρας.