Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, του Σωματείου Χειριστών & Βοηθών Μηχανημάτων Εύβοιας και της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας πραγματοποίησε έλεγχο τις εγκαταστάσεις του Τσιμεντάδικου στη Χαλκίδα (ΑΓΕΤ – LAFARGE ) μαζί με το Τμήμα Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης Χαλκίδας.

Στον συγκεκριμένο χώρο εκτελούνται, μεγάλων μεταλλικών εξαρτημάτων, καλωδίων κ.ά.

Ο έλεγχος εντάσσεται στις παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου ώστε να τηρούνται τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας και προκλήθηκε μετά από καταγγελίες εργαζομένων πως δημιουργούνται συχνά καταστάσεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους.

Το κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων απαιτήσαμε από τους εκπροσώπους της ΑΓΕΤ – LAFARGE και της εργολήπτριας εταιρείας, να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα, ενώ διατυπώσαμε εκ νέου τη θέση μας ότι για ένα τέτοιο έργο απαιτείται να υπάρχει το αναγκαίο και εξειδικευμένο τεχνικό – επιστημονικό προσωπικό, Γιατρός Εργασίας, διαμορφώνοντας συνθήκες και όρους δουλειάς που θα αποκλείουν την πιθανότητα ατυχήματος. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με εργαζόμενους για τις συνθήκες εργασίας κ.ά.

Το Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής – Ασφάλειας, γενικότερα για τις συνθήκες δουλειάς (ωράρια κλπ).

Η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα και δε μπορεί να θεωρείται από την εργοδοσία «κόστος». Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, να καταγγέλλουν στα Συνδικάτα τους και στο Εργατικό Κέντρο οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την Υγεία και την Ασφάλειά τους.

Ακολουθείστε μας στο Google News