Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση σε ανοικτή συνέλευση, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυμάλλης, κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α παραβρέθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2019 στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Μακρυμάλλη.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους:
Ακριώτη Γιώργο πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και μέλος της πολιτικής προστασίας, Σίμωση Γεωργία υποψήφια βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, μέλος της Νομαρχιακής γραμματείας, Φρυγανιώτη Βάνα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ΣΤΕΡΕΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ και Μπάρμπα Ιωάννη μέλος νομαρχιακής γραμματείας-υπεύθυνος περιβάλλοντος.

Πριν την συνέλευση το κλιμάκιο έκανε αυτοψία στα καμένα και έλαβε την πραγματική εικόνα της τεράστιας οικολογικής καταστροφής.
Κατά την διάρκεια της συνέλευσης, άκουσε προσεκτικά και κατέγραψε τις παρεμβάσεις όλων των συλλόγων της περιοχής που δια των εκπροσώπων τους κατέθεσαν στην συνέλευση. Μέσω του Γ. Ακριώτη, που έλαβε το λόγο και κατέθεσε προτάσεις, το κλιμάκιο δεσμεύτηκε, τόσο να παρέμβει σε φορείς, όσο και να ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ όλες τις παρεμβάσεις και τα αιτήματα των συλλόγων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση που σκοπό και στόχο θα έχουν την απάλειψη των αποτελεσμάτων της πελώριας οικολογικής καταστροφής της περιοχής.