Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Χαλκίδας του ΚΚΕ με τους Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και Αντώνη Κούκουρα γραμματέα της Κ.Ο Χαλκίδας, επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

1. Στη συνάντηση με το διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για τη στήριξη των αιτημάτων των πυροσβεστών για το εισόδημα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα και έθεσε τις προτάσεις του κόμματος για την κάλυψη των κενών θέσεων στα κλιμάκια του νομού με μόνιμους εργαζόμενους, τη δημιουργία σταθμών πυροσβεστικής στην ΒορειοΚεντρική και Νότια Εύβοια, τον εκσυγχρονισμό των μέσων και των υποδομών , την επίλυση του κτιριακού προβλήματος για τη  στέγαση της υπηρεσίας στη Χαλκίδα.
2. Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων και το διοικητή του νοσοκομείου.
Το σωματείο επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων στα οποία περιλαμβάνονται  :
Η κατασκευή του νέου νοσοκομείου, η προσαρμογή του οργανισμού στις σύγχρονες ανάγκες,  η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η λειτουργία του Αξονικού τομογράφου όλο το 24ωρο, η επίλυση  του προβλήματος της έλλειψης υλικών, η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 Ευρώ, η έγκαιρη πληρωμή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων, η μισθολογική αναβάθμιση,  η ένταξη των εργαζομένων στα Ανθυγιεινά επαγγέλματα, το κούρεμα των δανείων των εργαζομένων στο 40%, η αντίθεση τους στις απολύσεις, στην εργασιακή εφεδρεία και στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, η προσαρμογή του οργανισμού στις σύγχρονες, διευρυμένες ανάγκες του νοσοκομείου, το αίτημα για δημόσια και δωρεάν Υγεία.
Ο Γιώργος Μαρίνος εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων και τους ενημέρωσε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει άμεσα σχετική ερώτηση στη βουλή.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του κλιμακίου του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Χαλκίδας διαπιστώθηκε πως παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά αλλά και σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις που θα επιδεινωθούν με τη συνταξιοδότηση εργαζομένων μέσα στο 2012, με βαριές συνέπειες σε βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου, των ασθενών και των εργαζομένων.   
Διαπιστώθηκε επίσης ότι από το Φλεβάρη του 2012 παραμένουν απλήρωτα νυχτερινά, αργίες κλπ που επιδεινώνουν την κατάσταση μετά από  τη μεγάλη μείωση των μισθών   των εργαζομένων.
Ο Γιώργος Μαρίνος καυτηρίασε την αντιλαική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ αλλά και την πολιτική της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  που συνεχίζει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας  με οδυνηρά αποτελέσματα που βιώνουν οι λαικές οικογένειες.
Ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, για τον άμεσο εφοδιασμό του νοσοκομείου με τα κατάλληλα, καλής ποιότητας υλικά, την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, την ανέγερση του νέου νοσοκομείου. 
Συγκεκριμένα το κλιμάκιο του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμένης δράσης για :
–  Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
–  Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
–  Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
–  Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.
–  Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα. Κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία) για αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους (εφημερίες, υπερωρίες κλπ.) προς τους ασφαλισμένους, για φάρμακα, ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και υγειονομικά υλικά και προς τους συμβεβλημένους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες Υγείας.
–  Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων, κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων και άλλων υποδομών και υπηρεσιών τους.
–  Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.
–  Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των δημοτικών ιατρείων για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα στους ανασφάλιστους και τους μετανάστες.