Τη συνάντηση θεσμικών φορέων της Εύβοιας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για να συζητηθούν τα προβλήματα του τουρισμού στο νομό προκάλεσε με πρωτοβουλία του ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός.

Στο αίτημα για τη συνάντηση προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, αναφέρεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού – οι οποίες αγωνιούν πλέον για την επιβίωσή τους – αλλά και σημαντική ύφεση στην συνολική οικονομική ανάπτυξη της Εύβοιας.

«Με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση του Εθνικού Σχεδίου για τον Τουρισμό και την επανέναρξη της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων μέσα στον Ιούνιο, οι τουριστικοί φορείς της περιοχής ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν καθώς και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας για την όσο το δυνατόν καλύτερη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Εύβοιας» τονίζεται.

Ζητείται, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για να συζητηθούν τα θέματα αυτά, με τη συμμετοχή και των τριών βουλευτών Εύβοιας της ΝΔ καθώς και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, των Δημάρχων της Εύβοιας και εκπροσώπων τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων της Εύβοιας.

Η ανταπόκριση του Υπουργείου ήταν άμεση και η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αφού οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες.