Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καταστηματαρχών Ανδρικών – Γυναικείων Κομμωτηρίων Νομού Ευβοίας θεωρεί ότι η υπουργική απόφαση για την καταπολέμηση της παραοικονομίας βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποσαφηνίζει πως και τα προϊόντα κομμωτικής που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής/χονδρικής πώλησης, όπου έχει πρόσβαση και το ευρύ κοινό, επιτρέπεται, λόγω επικινδυνότητας, να διατίθενται μόνο σε επαγγελματίες χρήστες, και πρέπει να φέρουν την ένδειξη «ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ», με τρόπο ευκρινή και ευανάγνωστο.

Η πώληση προς τους επαγγελματίες χρήστες διενεργείται με την προϋπόθεση έκδοσης τιμολογίου, με την ταυτόχρονη επίδειξη βεβαίωσης συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων ασκήσεως επαγγέλματος και νόμιμου πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας.

Όμως για την καταπολέμηση της παραοικονομίας στον κομμωτικό κλάδο είναι απαραίτητο να γίνουν και άλλα βήματα και ενέργειες που θα έχουν ως επίκεντρο τον καταναλωτή και τις απαιτήσεις του, για ασφάλεια και τήρηση των κανόνων υγιεινής, για εύκολες συναλλαγές με κάρτες μέσω POS, για επαγγελματικές κομμωτικές υπηρεσίες, που βρίσκει μόνο στα νόμιμα κουρεία και κομμωτήρια.

Ο κλάδος μας τήρησε απαρέγκλιτα και ευλαβικά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και με δικό του κόστος κάλυψε τα υλικο-τεχνικά και άλλα μέσα προφύλαξης και προστασίας από τον Covid 19.

Και αυτό οι καταναλωτές το γνωρίζουν πολύ καλά και γι’ αυτό προτιμούν τα κουρεία και κομμωτήρια της Εύβοιας.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, καλούμε τους συναδέλφους καθώς και το καταναλωτικό κοινό, τους βουλευτές της Εύβοιας και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να υποστηρίξουν τα βασικά αιτήματα του κλάδου μας, όπως τη μεταφορά του Φ.Π.Α. στα κουρεία και κομμωτήρια από το 24% στο χαμηλό συντελεστή.

Ακολουθείστε μας στο Google News