Την συμβολή των εργαζομένων του Δήμου Κύμης στην ανάπτυξη της περιοχής, που συντελείται τα τελευταία οκτώ χρόνια από την παρούσα Δημοτική αρχή, εξήρε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίττας των υπαλλήλων του Δήμου, που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Παράλληλα, έκανε την διαπίστωση ότι χάρη σε αυτό το έργο ο Δήμος βγήκε από την αφάνεια και την απομόνωση, έγινε ευρύτερα γνωστός και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής, που είναι πολλές και πολύπλοκες.
Τέλος, μετέδωσε στους εργαζομένους το ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι το έργο αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπ όψει, ώστε ο Δήμος Κύμης να αποτελέσει ξεχωριστό Δήμο, μαζί με άλλους όμορους Δήμους, που θα αποφασίσουν να έλθουν μαζί του ή η πολιτεία θα επιλέξει, κατά την εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Αναφερόμενος στους εργαζόμενους τους ευχαρίστησε για την βοήθεια και την συμπαράσταση που είχε όλα αυτά τα χρόνια. «Γίναμε όλοι μια οικογένεια, με σεβασμό, με αρχές και με αλληλεγγύη μεταξύ μας, γιατί κατανοήσατε, ότι μέσα από την δουλειά σας αναπτύσσεται ο τόπος σας και μέσα από την ανάπτυξη του τόπου σας και η ευημερία η δική σας και της οικογένειάς σας».
Για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ανέφερε ότι δεν έχει γίνει ακόμη για λόγους έξω από την θέλησή μας, τόνισε όμως, ότι ο τομέας αυτός καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, κατά γενική ομολογία, από τους ίδιους τους εργαζομένους. Ακόμη τόνισε, ότι με την συμβολή τους ο Δήμος πέτυχε στους τομείς της χρηστής διοίκησης, της άριστης οργάνωσης και των υποδομών ύδρευσης, καθαριότητας και κατασκευής μικρών έργων. Για τις δυνατότητες που είχαμε ως Δήμος καταφέραμε πολλά και αυτό οφείλεται και σε σας, τόνισε ο Δήμαρχος.
Αναφερόμενος στο έργο που έχει γίνει τα οκτώ τελευταία χρόνια από την παρούσα Δημοτική αρχή είπε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά κι αυτό έχει περάσει προς τα έξω κι έφερε σαν παράδειγμα την δυνατότητα που έχει ο Δήμος να διαχειρίζεται έργα του ΕΣΠΑ, δυνατότητα που έχουν από όλη την Εύβοια εκτός από την Κύμη μόνον άλλοι δυο Δήμοι, η Χαλκίδα και τα Ψαχνά.
Στο σημείο μετέδωσε στους εργαζομένους το ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι το γεγονός αυτό της διαχειριστικής επάρκειας θα ληφθεί σοβαρά υπ όψει και είναι το διαπραγματευτικό της χαρτί, για να αντισταθεί , όπως τόνισε, έως το τέλος, στην συγχώνευση με το Αλιβέρι, καθώς το Αλιβέρι είναι ένας Δήμος με βιομηχανική ανάπτυξη και η Κύμη, με το λιμάνι της και την γεωγραφική της θέση έχει εντελώς διαφορετική προοπτική ανάπτυξης.
Τέλος, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους εργαζομένους για την προσφορά τους και δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος, ενώ ευχήθηκε την μελλοντική απρόσκοπτη συνέχεια του Δήμου Κύμης.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος έκοψε την πίττα. Τα φλουριά έτυχαν σε δυο υπαλλήλους του Δήμου και δυο επιπλέον εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας κέρδισαν χρηματικά ποσά μετά από κλήρωση. Η εκδήλωση έκλεισε με παράθεση γεύματος.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019