Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της οικογένειας σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, ο τέως Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος σχολιάζει την σκληρή φορολογία που έχουν υποστεί οι οικογένειες από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο θεσμός της οικογένειας τιμάται σήμερα παγκόσμια σαν πρότυπο ζωής, σαν κύτταρο κοινωνίας και σαν στόχευση πολιτικών και οικονομικών σχεδιασμών. Η οικογένεια στην Ελλάδα είναι ο πιο ισχυρός θεσμός και σίγουρα πολύ ισχυρότερος από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Βάλεται και τραυματίζεται από αμφισβήτηση διαχρονικών προτύπων. Δεν μπορεί όμως να ξεριζωθεί από την Ελληνική εθνική συνείδηση. Σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο ο θεσμός της οικογένειας στα μνημονιακά χρόνια υπέστη ρωγμές.

Στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οικογένεια στοχεύτηκε κανονικά. Φορολογήθηκαν τα παιδιά ενώ στις προηγούμενες κυβερνήσεις πολυτεκνία σήμαινε φοροαπαλλαγή.
Απαξιώθηκε η παιδεία και υποχρεώθηκαν χιλιάδες οικογένειες σε διάλυση λόγω της υποχρεωτικής μετανάστευσης είτε των παιδιών είτε των γονέων.
Η κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ δεν πιστεύει στην Ελληνική οικογένεια, δεν την εντάσσει μέσα στις πολιτικές της και οποιαδήποτε κοινωνική πολιτική αφορά μεμονωμένα πρόσωπα και όχι τον θεσμό και το σύνολο της οικογένειας.

Η πολιτική αλλαγή που έρχεται εκτός όλων των άλλων θα ξαναβάλει την Ελληνική οικογένεια στον πυρήνα των αποφάσεων.