Την άποψή του για όσα ακούστηκαν στη χθεσινή, Πέμπτη 17 Μαρτίου, σύσκεψη φορέων στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για τους πρόσφυγες της Ριτσώνας καταθέτει με επιστολή του ο Κώστας Τσάμαρης.

Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Τσάμαρης ανάρτησε στο λογαριασμό του  στο Facebook τα ακόλουθα:
Θα ήθελα να μοιραστώ έναν προβληματισμο μου μαζί σας απο την σημερινή Σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της περιφέρειας με θέμα συζήτησης τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες που εγκατέστησε η κυβέρνηση σε παλαιό στρατόπεδο της Αεροπορίας στην Ριτσωνα.
Παρουσία λοιπόν όλων των αρμόδιων φορέων και θεσμικών οργάνων καθώς και της Εκκλησίας μάθαμε:
1) Πως αφού έγινε η εγκατάσταση των προσφύγων στο συγκεκριμένο σημείο η Αρμόδια Υπουργός κ. Τασία Χριστοδουλοπουλου κάλεσε ΕΠΙΣΗΜΑ την ΜΗ θεσμική οργάνωση “Δίκτυο” (Οι οποίοι προσφέρουν σοβαρό κατά τα αλλα έργο) για να τους ενημέρωσει…Δηλαδή η Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προτιμησε να καλέσει και να ενημέρωσει μια οργάνωση, παρα να συνομιλήσει με τους αρμόδιους φορείς, τον Δημο η την Περιφέρεια, που πρόκειται να επωμιστούν ολο το βάρος.
2) Επίσης παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ακριωτη έγινε έντονη κουβέντα για θέματα υγείας αυτών των ανθρώπων των προσφύγων και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν εθελοντές γιατροί που τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τονίστηκε δε ότι δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό για να ειναι σε μόνιμη βάση δύο ιατροί (ενας Γενικής Ιατρικής και ένας παιδίατρος). Και ερωτώ: Γιατι δεν προσλαμβάνει η κυβέρνηση εκτάκτως 100 γιατρούς σε όλη την χώρα με αρμοδιότητα τα κέντρα προσφύγων? Δλδ πως καταφέραμε να προσλάβουμε 100 καθαρίστριες σε χώρους της δικαιοσύνης, και εδώ που ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος δημόσιας υγείας επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία?
Συμπερασματικά, η Κυβέρνηση δυστυχώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Φέρανε και πετάξανε σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο περίπου 500 ταλαιπωρημενες ψυχές χωρίς να έχουν εξασφαλίσει το παραμικρό γι αυτούς και τώρα τρέχουμε όλοι οι υπόλοιποι να καλύψουμε την τραγική ανεπάρκεια μιας ανίκανης και ακατάλληλης για την κρισιμότητα των καιρών που ζούμε κυβέρνησης.
Εδώ μιλάμε για ζωές……. για ψυχές μεγάλων και μικρών συνανθρώπων μας!!
Ακολουθείστε μας στο Google News