Με αφιέρωμα στη μουσική και τους χορούς της Κρήτης ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μουσικοχορευτικών βραδιών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης «τ’ Αλωνάκι».

Είχαν προηγηθεί παρόμοιες βραδιές αφιερωμένες στην Εύβοια, στον Πόντο, στο Δωδεκαήμερο και στην Ιωνία- Καππαδοκία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων της Σχολής Πεζικού στις 27 Μαΐου.
Η αίθουσα γέμισε για ακόμη μια φορά από μέλη και φίλους του συλλόγου και παρευρέθηκαν σε αυτήν ο διοικητής Σχολής Πεζικού υποστράτηγος Δερμιτζάκης Σταύρος, Κρητικός στη καταγωγή, ο υποδιοικητής Σχολής Πεζικού συνταγματάρχης (ΠΖ) κος Ψύχας Παναγιώτης και ο αντιστράτηγος ε.α κος Ρήγας Ευάγγελος, καθώς και μέλη της διοίκησης του συλλόγου Κρητών Ευβοίας με επικεφαλή τον πρόεδρο Κο Μαρραβελάκη.
Τις μουσικές και τους χορούς συνόδεψαν οι εξαίρετη ορχήστρα του Πέτρου Σαριδάκη με τη συνοδεία των μουσικών : Επιτροπάκη Χρήστο, Χαρχαλάκη Χρήστο και Κουφάκη Σίμο.
Η δραστηριότητα αυτή που ανέπτυξε για πρώτη φορά ο σύλλογός μας είχε μεγάλη απήχηση και ανταπόκριση από τα μέλη και τους φίλους του και για αυτό δεσμεύτηκαν όλοι ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.
Με το πέρας της εκδήλωσης, ανανεώθηκε η συνάντηση όλων στη τελική εκδήλωση – γιορτή του συλλόγου στις 27 και 28 Ιουνίου.