Κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας μέχρι νεοτέρας.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε δικηγόρος που είχε επισκεφθεί τα δικαστήρια της Χαλκίδας πρόσφατα για την διεκπεραίωση νομικής υποθέσης.

Άμεσα θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους των δικαστικών κτηρίων της Χαλκίδας οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί “μέχρι νεωτέρας” όπως χαρακτηριστικά γράφει η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην πόρτα εισόδου των δικαστηρίων Χαλκίδας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Χαλκίδας:

Κατόπιν εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊου στον χώρο των δικαστηρίων μας και ειδικότερα σε συνάδελφό μας και μέλος του Δικηγορικού μας Συλλόγου, σας γνωστοποιούμε ότι την αυριανή ημέρα, 14-9-2020, δεν θα λειτουργήσουν οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης μας και δεν θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις δικαστηρίων, για λόγους δημόσιας υγείας, ενώ θα λάβει χώρα και απολύμανση των χώρων των δικαστηρίων.

Αναφορικά με την διάρκεια της μη λειτουργίας των δικαστηρίων και με τα ζητήματα των νόμιμων και δικαστικών προθεσμιών, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα που ανακύπτουν από την ανωτέρω εξέλιξη, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση εντός της αυριανής ημέρας, κατόπιν συνεννόησης του Δ.Σ. με τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων της πόλης μας. Επίσης, μόλις ληφθούν επίσημες υγειονομικές οδηγίες από τους αρμοδίους φορείς θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση μας.

Ευχόμενοι υπεράνω όλων για τον συνάδελφό μας να έχει σε συντομότατο χρονικό διάστημα αίσιο τέλος η περιπέτεια εκείνου και της οικογένειάς του, για μία ακόμη φορά, εφιστούμε την προσοχή απάντων ως προς την αυστηρή τήρηση των ληφθέντων υγειονομικών μέτρων.