Επιστολή αναφορικά με τις κακοτεχνίες που υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Κύμης-Αλιβερίου απέστειλε ο Μπάμπης Γκαρούτσος.

Στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου , υπάρχουν είτε από φυσική αιτία είτε από κακοτεχνία, σημεία επικίνδυνα που πρέπει πριν το καλοκαίρι να βρεθεί η λύση τους, διότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που με τις πρώτες βροχές του , θα δούμε τα άσχημα αποτελέσματα.

Με συνεργασία της Περιφέρειας και του δήμου, αλλά με συνεργασία και της αντιπολίτευσης να δοθεί μια λύση, διότι μιλάμε για επικίνδυνα σημεία ακόμα και για να χαθούν ζωές.
Αρχικά η γέφυρα του Μονοδρίου , εκτός από αισθητικά τραγική εικόνα, εικόνα βομβαρδισμού , υπάρχει και το θέμα στατικότατος , δεν έχει γίνει μελέτη στατικής επάρκειας , ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Κονιστρών έκανε λόγο σε ανοιχτή συγκέντρωση του συλλόγου Μονοδρίου, με παρούσα την τότε πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου, ότι υπάρχει μελέτη και όλα είναι σωστά, με το να θεωρηθώ λαϊκιστής για το αντίθετο που υποστήριξα . Η απάντηση σε αίτημα του συλλόγου της τεχνικής υπηρεσίας ήταν ότι δεν υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας ,όπως γνωρίζω η ενδεδειγμένη είναι η μέθοδός σαρζανετ αυτό είπα και τότε πριν κάνω «λαικισμό».
Στην έξοδο του Μονοδρίου πρέπει να τοποθετηθεί πλέγμα, διότι ο βράχος κυκλικά του Άνω Μονοδρίου, λόγω ανάγλειφης ανατομίας έχει από το υγρό στοιχείο ραγίσει και κυριολεκτικά στέκετε στον αέρα ένα κομμάτι του, με περισσότερη ροή νερού η αέρα ίσως όλος η τμήμα του ξεκολλήσει , άμεσα μελέτη και αποκατάσταση διότι κινείται καθημερινά κόσμος και λεωφορεία σχολικά αλλά και δρομολόγια σε καθημερινή βάση, είναι ένας κεντρικός άξονας ένωσης της περιοχής.
Στην περιοχή ταμπάκικα το απότομο βάθος από καθίζηση μέρος του δρόμου, μπορεί να εκτινάξει δικυκλιστή, ακόμα η αποφυγή του θα βγάλει εκτός δρόμου διερχόμενο όχημα.
Η περιοχή με τις 52 στροφές από την Κύμη στην Παραλία Κύμης, έχει καθιζήσεις , λακκούβες χωρίς να υπάρχει καλή ορατότητα κίνδυνος για σύγκρουση οχημάτων, ακόμα και να φύγουν από την πορεία τους. Θέλει πλέγμα σε αρκετά σημεία στην Πλατάνα εκεί που είχε συμβεί και το ατύχημα, ακόμα έχουμε όταν υπάρχει βροχόπτωση κατολισθήσεις, έστω και μικρά κομμάτια λίθων.
Το εσωτερικό της Πλατάνας του παραλιακού τμήματος υποβαθμίζει την περιοχή επικίνδυνο αλλά και τραγικά παρατημένο, δεν δέχτηκε ο δήμος να κάνει το έργο η Περιφέρεια, άρα είχε τρόπο, εμείς όμως βλέπουμε το χειρότερο σημείο του Νομού μας να είναι η Πλατάνα, η σύνδεση όλης της περιοχής με το Λιμάνι Κύμης είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία , υποβαθμίζει την περιοχή μας και κόβει την ανάπτυξη του τόπου μας.
Το Στόμιο Οξυλίθου, όχι απλά παρατημένο, ένα μέρος με πολλούς λουόμενους, με πολύ κόσμο, έχει την χειρότερη κακοτεχνία και παραμέληση, χωρίς σήμανση λάκκοι σωστά τούνελ, καθίζηση που κάνει τα οχήματα να λοξοδρομούν για να μην πέσουν μέσα, χωρίς φωτισμό , ένας πεζός μπορεί και να πέσει μέσα ή δικυκλιστής . Όχι απλά παρατημένο, ξεχασμένη επικίνδυνη περιοχή , που έχει πολύ κόσμο το καλοκαίρι.
Η παραλία του αγίου Γεωργίου, η Ιρλανδικού τύπου διάβαση που οδηγεί στην παραλία της Μουρτερής, είναι το πιο επικίνδυνο σημείο , πέφτει το χειμώνα το στρώνουν το καλοκαίρι, με τους βράχους φονιάδες από επάνω. Χωρίς σήμανση, χωρίς κάποιο πλέγμα, όλα στην τύχη του θεού, τακτική της Ρώσικης ρουλέτας, με θύμα τον δημότη.
Ας μιλήσουμε για πολλά μνημεία , ούτε το ιστορικό σπίτι του μεγάλο ιατρού Παπανικολάου έχει αξιοποιηθεί τουριστικά , ούτε έχει γίνει κάτι με την αρχαία Κύμη έμεινε σχεδόν στα αζήτητα η τότε ανασκαφή.
Το σημείο της Λαμπούσας ούτε φωτισμό έχει, ούτε οι πηγές που αναβλύζουν νερό έχουν φωτισμό ούτε καν σήμανση για το περαστικό επισκέπτη της περιοχής. Πολλά άλλα σημεία που είναι ξεχασμένα όπως βυζαντινού ρυθμού εκκλησάκια , που μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες από πολλά μέρη της Χώρας και όχι μόνο.
Εστία μόλυνσης ΒΙΟΚΑ Μονοδρίου , ένα έργο που επί δημαρχίας Δημήτρη Παπαναστασίου ως δήμαρχός Κονιστρών ξεκίνησε την δημοπρασία του έργου, βέβαια εν μέρει υλοποίησε η τότε νέα δημοτική αρχή Κύμης-Αλιβερίου με δήμαρχο τον Δ. Θωμά, αλλά πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα, το έργο τώρα είναι ένα έργα φάντασμα με εστία μόλυνσης , χωρίς να έχει τεθεί σε λειτουργία από την νέα διοίκηση του δήμου, αλλά και χωρίς απάντηση τι φταίει τελικά, δεν είναι όλα στην ζωή μια μόνιμη διαμάχη μια κόντρα , καμιά φορά πρέπει να ενώνονται όπως στον Ιστορικό Γράμμο όλοι σε θέματα κοινού συμφέροντος με πρώτο παράγοντα τον δημότη.
Δεν μιλάμε για μάγους με ραβδί , που θα κάνουν στην δύσκολή οικονομική περίοδο που διανύει η Χώρα θαύματα, αλλά μιλάμε για ένα ορθολογικό πρόγραμμα με πενταετία η τετραετία που θα έπρεπε να έχει γίνει ή να γίνει για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων. Μια ομάδα που σκοπό θα έχει την προώθηση της περιοχής ως τουριστική επιλογή, εντός και εκτός της Χώρας. Τμηματικά ότι έργο μπορεί να γίνει με αυτεπιστασία ή να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα να μην χαθούν έργα ένταξης, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.
Αξίζει ο τόπος μας να γίνει ένας τόπος που θα ελκύει επισκέπτες, μπορούμε να ανεβάσουμε την οικονομία μας ως τουριστική περιοχή με τόση ομορφιά με τόσες όμορφες θάλασσες δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από Ρόδο , Μύκονο,ένα πρόγραμμά δράσης θέλει με ενωτικές κινήσεις συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης.
Ο τόπος μας δεν είναι για οπαδισμούς και έχθρες, αλλά για ένωση που θα φέρει την λύση, μια λύση σε εκατοντάδες άλυτα προβλήματα του τόπου, με ένωση βέβαια και της Περιφέρειας όλοι οι παράγοντες όλοι οι φορείς μια γροθιά.
Οι λύσεις θέλουν ενώσεις, δεν θέλουν αντίδραση στην αντίδραση , με μόνο χρώμα το χρώμα της σημαίας της πατρίδας που μας.
Με συντονισμό, με άμεση επικοινωνία με κοινό σχέδιο δράσης δημοτικής αρχής και Περιφέρειας, μπορούν να γίνουν κάποιες κινήσεις δημιουργίας για τον όμορφο τόπο που ζούμε, μη μας τυφλώνουν τα χρώματα τα πολιτικά στρατόπεδα, ένα έργο όπως αυτό της Πλατάνας είδη χάθηκε, το δώρο της Περιφέρειας δεν έγινε αποδεκτό, ως παράδειγμα τέτοια λάθη ας βαδίζει ο δήμος και ας αποφύγει νέα λάθη, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω αλλά ο χρόνος που έρχεται είναι πολύτιμος για δράση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τόπου με τις λακκούβες , τις κατολισθήσεις τις κακοτεχνίες , τις μόνιμες κακοτεχνίες χωρίς μια πινελιά αλλαγής.
Πρέπει πολλά πράγματα να μπουν σε πρόγραμμα επίλυσης , δεν μιλάμε για μάγους με λύσεις, αλλά έστω και σε 5 χρόνια σιγά σιγά να αντιμετωπίζονται προβλήματα 30 ετών και πλέον που φέρνουν τον τόπο μας πίσω.
Αξίζει και αξίζουμε να έχουμε έναν τόπο όμορφο, τόπο πηγή Τουρισμού, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από κοσμοπολίτικα νησιά, το μόνο που μας λείπει είναι η οργάνωση η αποτελεσματικότητα και το κυριότερο η ομόνοια.