Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Μπόλαρη, η απόφαση έναρξης λειτουργίας της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας «Κέντρο Στήριξης ΑμεΑ Άμφισσας» ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

“Είναι τραγικό, τη στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει πρωτοφανούς μεγέθους και σημασίας οικονομικά προβλήματα, να έχει κατασκευαστεί από το 2004 και εξοπλιστεί πλήρως από το 2006 ένα Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες και να παραμένει κλειστό για πέντε ολόκληρα χρόνια εξαιτίας νομικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων και γραφειοκρατικών προβλημάτων που κωλυσιεργούσαν εδώ και χρόνια και εμπόδιζαν την έναρξη λειτουργίας του”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Φωκίδας, Αφροδίτη Παπαθανάση και συνεχίζει:

Αποτέλεσμα της μη λειτουργίας του Κέντρου είναι η ταλαιπωρία της ιδιαίτερα ευπαθούς και ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και τη δυσπιστία του κόσμου απέναντι σε όλους εμάς που θέσαμε τα ζητήματα της πρόνοιας και των ίσων ευκαιριών στη ζωή.

Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση του Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις», το Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία της Άμφισσας θα ενταχθεί ως Δομή στο Νοσοκομείο Άμφισσας. Έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα από τον προγραμματισμό της Διοίκησης και της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Άμφισσας ως οργανική μονάδα του νοσοκομείου.

Όσον αφορά την στελέχωσή του Κέντρου με εξειδικευμένο προσωπικό, σε πρώτη φάση και για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών, έχουμε ζητήσει να καλυφθούν οριακά οι θέσεις εργασίας μέσω επικουρικού προσωπικού, μέσω ίδιων πόρων του κέντρου, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος από την πλευρά της Διοίκησης του Κέντρου και του Νοσοκομείου Άμφισσας για την οριστική διευθέτηση του θέματος πρόσληψης προσωπικού.

Τη στιγμή αυτή εκκρεμεί στο Υπουργείο η έγκριση προκήρυξης του επικουρικού προσωπικού σύμφωνα με Ν. 3730 (ΦΕΚ 262 Α΄/23.12.2008) άρθρο 30, §2 και την ΚΥΑ Π3α/Φ.ΘΕΣΜ./ΓΠ153742/14.02.2011 (ΦΕΚ 311 Β΄), σύμφωνα με τα οποία έχει ήδη οριστεί η κατανομή (8) θέσεων επικουρικού προσωπικού για την στελέχωση του Κέντρου κατά κατηγορία και κλάδο.

Ακολουθείστε μας στο Google News