Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, συζητήθηκαν γενικά θέματα σχετικά με τις δομές υγείας του νομού.

Ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον κ. Πνευματικό για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, η οποία προχωρά χωρίς προβλήματα, και τον διαβεβαίωσε ότι τα μηχανήματα του παλαιού νοσοκομείου θα δοθούν κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Εύβοιας.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει η 24ωρη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Λουτρών Αιδηψού, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση, θέμα που είχε θέσει ο κ. Πνευματικός παλαιότερα.

Επίσης, ο Διοικητής πληροφόρησε τον κ. Πνευματικό ότι αναλαμβάνουν υπηρεσία τις αμέσως επόμενες ημέρες 3 νέα πληρώματα ΕΚΑΒ στην Ιστιαία και 1 επιπλέον πλήρωμα στη Χαλκίδα.

Ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τον κ. Σερέτη για την άμεση ανταπόκριση και τον συνεχάρη για την αποτελεσματικότητά του.

Τέλος, ο κ. Πνευματικός πρότεινε το παλαιό νοσοκομείο Χαλκίδας να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς (κέντρο φροντίδας για ΑΜΕΑ, κέντρο αποκατάστασης, γηροκομείο κλπ.). Ο κ. Σερέτης αντιμετώπισε θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση και δεσμεύτηκε να την εξετάσει. ​