Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα των ραντεβού ανοίγει για τους νέους 30-39 ετών με διάθεση αποκλειστικά του εμβολίου της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

«Χάρη στα αποθέματα της AstraZeneca μπορούμε να ξεκινήσουμε εμβολιασμούς στους άνω των 30. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021 και οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα 30-39 θα μπορούν να ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, δηλαδή μία ημέρα μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί. Με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες.

Τον Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου 2021»

Νωρίτερα, ο υπουργός υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει την επέκταση του ωραρίου για τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι η χορήγηση εμβολίων θα γίνεται μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ θα επεκταθεί και τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση με την οποία στις διαδικασίες εμβολιασμού θα συμμετέχουν και ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, θεραπευτήρια κλπ.

Ακολουθείστε μας στο Google News