Σήμερα το πρωι 6 Μαΐου 2020 παρουσία Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, η ανάδοχος εταιρεία παρουσίασε την μελέτη κατασκευής Κυκλικού Κόμβου στην περιοχή της Δροσιάς. Στην υλοποίηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου υποδομής για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κόμβος Δροσιάς Ν.Α. Εύβοιας», προϋπολογισμού 1.201.500,00€.

Το έργο αφορά την κατασκευή ισόπεδου συγκοινωνιακού κόμβου, σε κυκλικό σχήμα στην θέση Αγ. Παρασκευή της Δ.Ε. Ανθηδώνας του Δήμου Χαλκιδέων. Περιλαμβάνει ακόμη ασφαλτόστρωση τμήματος της επαρχιακής οδού αρ.32, εκατέρωθεν του κυκλικού κόμβου, καθώς και εργασίες κατασκευής δικτύου απορροής όμβριων υδάτων. Τέλος, προβλέπεται και η κατασκευή ηλεκτροφωτισμού του κόμβου.

«διασταύρωση Αγίας Παρασκευής στην είσοδο της Δ.Ε. Ανθηδώνας του Δήμου Χαλκιδεών έχει πέντε κλάδους και πολύ μεγάλη κυκλοφορία, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Η κατασκευή του κόμβου που ξεκινάει είναι ένα αίτημα πολλών ετών και με την ολοκλήρωσή του θα προσφέρει οδική ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. Υπογράψαμε τη σύμβαση και τρέχουμε για άρτια και ταχεία υλοποίηση.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: το συγκερκιμένο έργο, είναι ένα σημαντικό έργο όπου θα αποτελέσει εργαλείο για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων και των επισκεπτών της περιοχής. Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στο σημείο παρευρέθηκε και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το έργο θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη τους θερινούς μήνες, με αυξημένη κίνηση και θα συμβάλει στην σωστή λειτουργία και την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών.