Εκδόθηκε και κυκλοφορεί για δέκατο έκτο συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2020 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό – Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».

Το φετινό Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στη Χορωδία-Ορχήστρα Νέων της Μητροπόλεώς μας, η οποία συμπλήρωσε 40 έτη αδιάκοπης παρουσίας και εξαιρετικής λειτουργίας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον Πρόλογο του Ημερολογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος «…Καμαρώνω εν Κυρίω και ταπεινά προσεύχομαι αυτή η προσπάθεια που δειλά δειλά άρχισε πριν 40 χρόνια και ελεύθερα και αβίαστα, μα και σοβαρά και υπεύθυνα, συνεχίζεται και προοδεύει, να συνεχίζει την προσφορά της…».

Επιπλέον, στο Ημερολόγιο δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217, e-mail: bibimc@otenet.gr).

Τυχόν προσφορές από την διάθεση του Ημερολογίου, θα βοηθήσουν τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.