Έκτακτα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αλλά και της ασφαλούς πρόσβασης των θεατών λαμβάνει ο Δήμος Χαλκιδέων για το θαλασσινό καρναβάλι.

Ακολουθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Χαλκίδας το διήμερο του Θαλασσινού Καρναβαλιού:

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

1. Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων από ώρα 12:00 ,εκατέρωθεν στις οδούς Μιαούλη (από το ύψος της οδού Αποστόλη), Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου , Αγ. Γοβιού και έως το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
2. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Μιαούλη , Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου από ώρα 14:00 και στην Αγ. Γοβιού από ώρα 16:00 και έως το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
3. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αβάντων έως Ιατρίδου από ώρα 18:00 έως περίπου τις 23:30. Ουσιαστικά πρόκειται για την πεζοδρόμηση της Αβάντων από το ύψος Αβάντων και Κριεζή . Από την έναρξη των μέτρων και έως την αραίωση της κυκλοφορίας των πεζών στην οδό Αβάντων , δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων στην οδό Αντωνίου ( από την Κακαρά) και στην οδό Περικλέους Σταύρου ( από την Βύρωνος)

Κυριακή 1 Μαρτίου

1. Δημιουργία δακτυλίου απαγόρευσης κυκλοφορίας , από ώρα 16:00 που περικλείεται από τις οδούς : Κώτσου , Παπαναστασίου, Νεοφύτου, Κατσικογιάννη, Ρεγγούκου, Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου, και Αγ. Γοβιού. Γοβιού Εξαιρούνται τα οχήματα ασφαλείας , οχήματα έκτακτης ανάγκης και οχήματα καθαριότητας Δήμου Χαλκιδέων .

2. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Λιάσκα και Παπαστρατή ( στην οδό Παπαστρατή επιτρέπεται η διέλευση έως τα γήπεδα του Πάρκου Δ. Σκούρα [ Βούρκου] που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης και μέχρι τον κορεσμό τους.

3. Παλαιά Γέφυρα: Διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 16:00 και ταυτόχρονος αποκλεισμός με κιγκλιδώματα του Πεζοδρομίου της Βόρειας πλευράς της . Από την ώρα αυτή και μετά στην γέφυρα θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο διέλευση πεζών.

4. ΚΑΝΗΘΟΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από ώρα 17:00 στις οδούς :
Α) Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Μακαρίου , από το ύψος της οδού Αριστοτέλους έως την Παλαιά Γέφυρα.
Β) Μονοδρόμηση του οδού Αριστοτέλους, με κατεύθυνση από Μακαρίου έως Λουκιανού Καρώνη , για όλα τα οχήματα
Γ) Μονοδρόμηση Λεωφ. Καραμανλή από Παλαιά Γέφυρα έως την διασταύρωση με οδό Νικοδήμου με κατεύθυνση προς Δροσιά . Σημείωση κατά το διάστημα αυτό θα δέχεται ροές από τις οδούς Θηβών και Λουκιανού Καρώνη.
Δ) Στην οδό Θηβών από το ύψος της Νικοδήμου και έως την Λ. Καρώνη, θα διέρχονται μόνο ταξί.
Σημείωση: Η κυκλοφορία των οχημάτων από Κάνηθο προς Χαλκίδα και λοιπούς προορισμούς , θα διεξάγεται μέσω Γλύφας και Υψηλής Γέφυρας

6. Αστικά Λεωφορεία: Με την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων, ώρα 16:00, τα δρομολόγια των Αστικών λεωφορείων από Αρτάκη: θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Σηματοδότες Λιανής Άμμου, αριστερά προς Ορ. Μακρή, Κιαπέκου, Αρεθούσης , 28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου μέχρι πλατεία αγοράς και προς Νεοφύτου. Το ίδιο ισχύει για τα δρομολόγια από Βασιλικό, ΚΤΕΛ κλπ.
7. ΤΑΞΙ: Με την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων (ώρα 16:00) η είσοδος των οχημάτων ΤΑΞΙ θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας και ειδικά:
α. Για την είσοδο αφετηρίας ταξί (πλατεία Αθανάτων0 η διαδρομή θα γίνεται από τις οδούς Τζαβάρα – Ερρίζου Παύλου – Καλογεροπούλου.
β. Από περιοχή Κανήθου οδός Καρώνη (από Αριστοτέλους προς Καραμανλή) και Θηβών (από Νικοδήμου προς Καρώνη)

8. Θέσεις Στάθμευσης
ΚΑΝΗΘΟΣ: Κλειστό Κανήθου και περιμετρικά των οδών αυτού, Ιχθυόσκαλα, οδός Μακαρίου μέχρι ροδιές, σταθμός ΟΣΕ
ΧΑΛΚΙΔΑ: Έναντι διοικητηρίου και περιμετρικά των οδών αυτού προς εγκαταστάσεις τέννις, Ορ. Μακρή, ΚΤΕΛ, Πάρκο Λαού, Κολυμβητήριο, Πάρκο Βούρκου και ποδηλατόδρομο προς καρνάγια, γήπεδα Βούρκου.
Τουριστικά Λεωφορεία: Χώρος στάθμευσης ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ. Η αποβίβαση / επιβίβαση των επιβατών Θα γίνεται επί της οδού Λ. Καραγιάννη (περιοχή Πάρκο Βούρκου) στη δεξιά πλευρά του ρεύματος ανόδου (χώρος στάθμευσης φορτοταξί).
Οι επιχειρήσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης-Δημοτικά πάρκιν, Θα εξυπηρετούνται ελεγχόμενα.

Ακολουθείστε μας στο Google News