Μεγάλη επιτυχία το Beach Soccer στο Στόμιο Οξυλίθου.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες.

Ένα θεαματικό καλοκαιρινό άθλημα προσέφερε ο Δήμος Κύμης στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου το τετραήμερο από Πέμπτη 16 έως Κυριακή 19 Ιουλίου.
Διοργάνωσε την τέταρτη φάση των προκριματικών αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Soccer (ποδόσφαιρο στην άμμο) στην Παραλία Στομίου Οξυλίθου. 
Μετά την μεγάλη επιτυχία των Αναβάσεων αυτοκινήτων, των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων, Νεανίδων και Ενώσεων Κορασίδων, που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια στην Κύμη, από πέρσι προστέθηκε και το Beach Soccer στο Στόμιο του Οξυλίθου. Πρόκειται για ένα νέο στη χώρα μας ομαδικό άθλημα, το πιο δημοφιλές στον ανδρικό πληθυσμό, το ποδόσφαιρο στην άμμο. 
Την Κυριακή 19 Ιουλίου, μετά τη λήξη της Δ’ φάσης του πρωταθλήματος που βρήκε νικήτρια την Champions, η οποία επιβλήθηκε της Eterno Café, οι φίλαθλοι παρακολούθησαν έναν θεαματικό αγώνα επίδειξης της Εθνικής μας ομάδας Beach Soccer με τη Brazilian team, που έληξε με νίκη της Εθνικής μας ομάδας με σκορ 9-7.
Στον φιλικό αυτό αγώνα οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες, δίδαξαν ποδόσφαιρο στην άμμο, μάγεψαν με τις περίτεχνες ενέργειές τους και προσέφεραν θέαμα που πολύ σπάνια βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα του Beach Soccer. 
Την έναρξη του αγώνα κήρυξε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς μέσα από το γήπεδο, δίνοντας στους παίκτες την πρώτη μπαλιά.
Ας μην ξεχνάμε ότι το Beach Soccer ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές της Βραζιλίας, όπου οι παίχτες μάθαιναν ποδόσφαιρό πάνω στην άμμο, στις παραλίες της πατρίδας τους. Το άθλημα αυτό κατέκτησε σιγά-σιγά όλο τον κόσμο και στην χώρα μας πρωτοεμφανίστηκε το 1996 όπου και καθιερώθηκε. Στην Κύμη το γνωρίσαμε πέρσι, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά. Την διοργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Κύμης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Beach Soccer και οι αγώνες είχαν τέτοια επιτυχία πέρσι, ώστε να διοργανωθούν και φέτος. 
Σε αυτή την διοργάνωση έλαβαν μέρος τέσσερις όμιλοι, οι οποίοι αριθμούσαν από τέσσερις ομάδες ο καθένας. Στους προημιτελικούς αγώνες προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, οι οποίοι έπαιξαν με τους αντίστοιχους δύο πρώτους κάθε ομίλου. Στον τελικό αναδείχθηκαν η Champions από τον τέταρτο όμιλο και η Eterno Café από τον δεύτερο. Οι δύο αυτές ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους και, όπως αναφέραμε πιο πάνω, νικήτρια αναδείχθηκε η Champions με σκορ 9-8.
Μεγάλος  πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ του τελικού αναδείχθηκε ο Πάρις Κωσταντακόπουλος. Συγκινητική ήταν και η εμφάνιση του τερματοφύλακα της Champions Γιώργου Παριάρου, ενώ δεν υστέρησαν και οι υπόλοιποι παίκτες. Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Γιώργος Τσαλιαγκός από το Αλιβέρι που φέτος μεταγράφηκε στον Α.Ο.Κύμης. 
Οι τελικοί αγώνες, καθώς και ο αγώνας της Εθνικής μας με τη Brazilian team μεταδόθηκαν απευθείας από το Super sport. Την μετάδοση έκανε η ψυχή του Beach Soccer στην Ελλάδα, Κώστας Μότσης.
Οι διοργανωτές βράβευσαν με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στο άθλημα και για την διοργάνωση των αγώνων στην Κύμη τον Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά, την αντιδήμαρχο Ευαγγελία Βελισσαρίου που ήταν η υπεύθυνη της διοργάνωσης και μόχθησε τόσο πολύ για να πάνε όλα καλά, και τους αντιδημάρχους Κατερίνα Κουιμιτζή και Βασίλη Παππά. Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, τα κορίτσια των χορηγών χόρεψαν στην άμμο και μοίρασαν δώρα στους θεατές.
Με την λήξη των αγώνων ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς δήλωσε, ότι «η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο κόσμος της Κύμης έχει αγαπήσει το Beach Soccer» και αυτό αποδείχθηκε από την πρωτοφανή προσέλευση θεατών και τις τέσσερις ημέρες, στην οποία συνέβαλλαν και οι αισθητά βελτιωμένες παροχές που προσέφεραν οι επαγγελματίες του Στομίου.