Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΙΝΤΕΡΚΕΜ για απολύσεις εργαζομένων. Εν τω μεταξύ άλλη μια επιχείρηση έκλεισε, η ΛΑΜΔΑ – ΛΑΜΔΑ, οδηγώντας 12 εργαζομένους στο δρόμο της ανεργίας.

 Κυνική και ανάλγητη, η Διοίκηση της ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α.Ε., απέναντι στους εργαζόμενους, προχώρησε την Παρασκευή σε 6 απολύσεις και σήμερα στο κλείσιμο της ΛΑΜΔΑ – ΛΑΜΔΑ, μέλος του ομίλου ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ στην Αυλίδα, οδηγώντας ακόμα 12 εργαζόμενους στην ανεργία.
 Στην νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, που προσπαθούν να περιφρουρήσουν το δικαίωμα στη δουλειά τους, η Διοίκηση με παράνομες διαδικασίες προσπαθεί να συνεχίσει, ουσιαστικά την λειτουργία της , διακινώντας πρώτες ύλες, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλεια του εργοστασίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
 Στην προσπάθειά της αυτή, επιδιώκει να καταστήσει συνυπεύθυνους, μια σειρά από συναρμόδιους κρατικούς φορείς, οι οποίοι όμως έχουν επιφορτισθεί την ευθύνη της τήρησης της νομιμότητας.
 Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Σωματείο και οι εργαζόμενοι, καλούν την Εισαγγελία, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Επιθεώρηση Εργασίας και όλους τους συναρμόδιους φορείς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιβάλλουν την νομιμότητα και την ασφάλεια, για την αποτροπή κάθε πιθανότητας απρόβλεπτων καταστάσεων , οι οποίες λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου και των προϊόντων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019