Την έναρξη των Αποκριών θα σηματοδοτήσει η μεγάλη εκδήλωση του ΔΟΑΠΠΕΧ την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, κηρύσσοντας με αυτόν τον τρόπο η Χαλκίδα την έναρξη του Τριωδίου.

Η Χαλκίδα «φοράει» τα αποκριάτικά της και ετοιμάζεται για το Μοναδικό Θέαμα στο Στενό του Ευρίπου, το Θαλασσινό Καρναβάλι, που φέτος έχει θέμα «Τιτανομαχίες στον Ευβοϊκό», την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, 26 Φεβρουαρίου.
Όμως μέχρι τότε, οι Χαλκιδέοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα, τα οποία θα σηματοδοτήσουν και την έναρξη του Τριωδίου, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, η Χαλκίδα ανοίγει το Τριώδιο, υποδεχόμενη Γέρους και Κορέλες από τη Σκύρο, το Φανό της Κοζάνης, τους Κουμπουράδες του Μεσολογγίου, χορευτικές ομάδες από Νάξο, Μυτιλήνη, τα Χάλκινα και χορεύουμε όλοι μαζί, στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας, ενώ θα υπάρχει ζεστή παραδοσιακή φασολάδα και κρασί.
Το γλέντι συνεχίζεται μέχρι το μεσημέρι στην παραλία, οπότε και στις 15.00, κάνουν την εμφάνισή τους στον Ευβοϊκό μασκαράδες με jet ski, πλεούμενα, ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ που σηματοδοτούν το Θαλασσινό Καρναβάλι.
Στις 16.00 ξεκινώντας από το Κόκκινο Σπίτι καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, παρελαύνουν μέσω της παραλίας και καταλήγουν στο Στρογγυλό, συνοδευόμενοι από τους εκπληκτικούς BATALA, που δίνουν ρυθμό με τα κρουστά τους και ξεσηκώνουν για χορό!
Αμέσως μετά, στις 18.00, θα ακολουθήσει συναυλία με άρωμα αποκριάς.
Ακολουθείστε μας στο Google News