Λαϊκή Επιτροπή Δράσης περιοχής Αλιβερίου συγκροτήθηκε, με στόχο τη διεκδίκηση έργων, δράσεων και παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητα των πολιτών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρεται:
Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η γραμματεία Ευβοίας του ΠΑΜΕ και στην οποία παρευρεθήκαν εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, εκπαιδευτικοί, και γυναίκες συζητήθηκαν οι συνέπειες στη περιοχή μας, της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της άγριας ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και των διεθνών συμμάχων της στο εισόδημα μας και σε κατακτήσεις μας.
Επισημάνθηκε ότι:
Ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει στο σημερινό εργατοϋπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη και τις οικογένειές τους, που αποτελούν την πλειοψηφία του λαού, σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρεπή εισοδήματα, δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, χωρίς την ανασφάλεια και την αγωνία για την επιβίωση, είναι ο κοινός αγώνας για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.
Είμαστε πεισμένοι, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των εργαζομένων, του λαού να επιβάλει το δίκιο του. Παλεύουμε με τη συμμαχία μας να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να γίνει κυρίαρχη δύναμη και να διεκδικήσει τη δική της εξουσία.
Μπορούμε, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα τέτοιο ενιαίο, αποφασιστικό μέτωπο αγώνα.
Μπορούμε να πάρουμε συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Μπορούμε, για παράδειγμα, όσον αφορά στους ανέργους να υλοποιήσουμε την ιδέα για παύση πληρωμών σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.), παύση πληρωμών των στεγαστικών δανείων.
Αντίστοιχα παύση πληρωμών των δανείων των φτωχών κατεστραμμένων αγροτών, των μικρών ΕΒΕ που οι επιχειρήσεις τους κλείσανε.
Μπορούμε επίσης να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και αντίστοιχες παρεμβάσεις για να εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση σε μια σειρά προνοιακές υποδομές όπως νοσοκομεία, ΙΚΑ, βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς να πληρώνουν κανένα τίμημα.
Σήμερα συγκροτούμε:
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ περιοχής ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
που θα δραστηριοποιηθεί στο παραπάνω πλαίσιο.
Να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο να ενημερώσουμε για τη συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής, να εξηγήσουμε το χαρακτήρα της.
Να καταγράψουμε την κατάσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, κατοικίας κλπ., να δούμε και να οργανώσουμε άμεσα κινητοποιήσεις για περιπτώσεις εργατών, αγροτών και ΕΒΕ που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά θέμα επιβίωσης (π.χ. άνεργοι που τους κόψανε το ρεύμα, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενοίκιο κλπ.).
Σκοπός θα είναι όχι μόνο η προσπάθεια για επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, αλλά κυρίως η προβολή και διεκδίκηση αιτημάτων που να εξασφαλίζουν όλους όσους έχουν το αντίστοιχο πρόβλημα.
Την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ συμμετοχή στη πανελλαδική κινητοποίηση, με διοργάνωση συλλαλητηρίου για να να αποτρέψουμε τις αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ και πετρέλαιο θέρμανσης
Ακολουθείστε μας στο Google News