Λείπουν σημαντικά ζητήματα από την ημερήσια διάταξη του Περ.Συμβουλίου, δηλώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, η λειτουργία των νοσοκομείων στην Περιφέρεια και η βάρβαρη φορολογία.

Κατά την άποψη μας, είναι ολοφάνερη η αναντιστοιχία της ημερήσιας διάταξης που προτείνετε και την πραγματικότητα που βρίσκει τον λαό να στενάζει σε συνθήκες ανεργίας, φτώχειας και ανέχειας. Στα πλαίσια μιας οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η ολιγαρχία του πλούτου και πληρώνει κάθε εργαζόμενος, κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Λείπουν από την ημερήσια διάταξη ζητήματα που να βοηθάνε τους ανέργους. Αυτούς που πεινάνε και κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι.

Λείπουν ζητήματα που θα βοηθούσαν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων, η δυσκολία πρόσβασης κάθε εργαζομένου στα φάρμακα που χρειάζεται.

Λείπει ο προβληματισμός για το πώς ο εργαζόμενος λαός θα σταθεί απέναντι στην βάρβαρη φορολογία και τα χαράτσια, που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να πληρώσει.

Εμείς, σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ζητάμε να συζητηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα αυτά τα ζητήματα. Να διατυπωθούν αιτήματα και να υπάρξει συμβολή στην ανάπτυξη των διεκδικήσεων κόντρα στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, την διοικητική μεταρρύθμιση και τους περιορισμούς που βάζουν.

Μην κρύβεστε πίσω από την έλλειψη – τάχα – αρμοδιοτήτων.

Μην βάζετε πλάτη για να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική.

Μην γίνεστε φορείς καλλιέργειας αυταπατών, με φιλάνθρωπες, δήθεν, κινήσεις, που δεν φτάνουν, ούτε μπορούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της οργανωμένης πολιτείας για κοινωνική προστασία και παροχές.

Απαιτείστε την κοινωνική προστασία και τις υπηρεσίες που χρειάζεται ο εργαζόμενος άνθρωπος. Όσα το κράτος οφείλει στους εργαζόμενους.

Μην συμβάλλετε στο να πληγωθεί η αξιοπρέπεια του άνεργου, του φτωχού ή του πεινασμένου, που απλά ζητά το δικαίωμα να δουλέψει και να πληρωθεί με βάση την δουλειά του, καλύπτοντας τις ανάγκες του.

Για την  τριμηνιαία έκθεση του  Β΄ τριμήνου του έτους 2012 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Θα καταψηφίσουμε την τριμηνιαία έκθεση του  Β΄ τριμήνου του έτους 2012 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. για πολύ συγκεκριμένους και σοβαρούς λόγους.
I.Γιατί δεν συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση, που να σχολιάζει πολιτικά αυτά που αποτυπώνονται σαν πραγματικότητα.
Είναι ολοφάνερο πως ο κ. Περιφερειάρχης και η παράταξη του αποφεύγει να τοποθετηθεί πολιτικά.

Αποφεύγει να μας μιλήσει για το σοβαρό ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Περιφερειακής Διοίκησης και φυσικά αποφεύγει να μας πει το τι σκοπεύει να κάνει εκτός από ευχές και παρακλήσεις.

Αποφεύγει να εξηγήσει το πώς συμβαδίζουν οι υποσχέσεις που δίνει και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί με την συγκεκριμένη εικόνα των οικονομικών της περιφέρειας.

II. Γιατί επί της ουσίας αποκαλύπτεται, από τον τρίμηνο απολογισμό, η απόκλιση της πραγματικότητας ακόμα και από αυτόν τον προϋπολογισμό που ψήφισε η πλειοψηφία και που φυσικά ήταν μακριά από τις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού.

Αποκαλύπτεται η υποχρηματοδότηση της περιφέρειας.
Αντί να δοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν μόνο 2 και κάτι.

Συγκαλύπτεται απροκάλυπτα η ακολουθούμενη πολιτική των τελευταίων συγκυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, με ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, που στρέφεται κατά του λαού υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, στηριγμένη στις οδηγίες εντολές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

III. Γιατί η συγκεκριμένη έκθεση μας ζητά να αποδεχτούμε αυτή την θλιβερή πραγματικότητα, που παραπέμπει σε πολύ λιγότερα έργα και υπηρεσίες για τον λαό και φυσικά σε μίζερη διαχείριση των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων μας, χωρίς να προτείνει να κάνουμε οτιδήποτε για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Δεν μιλάει για καμιά διεκδίκηση αφού η τοπική και περιφερειακή διοίκηση είναι κομμάτι πλέον του μηχανισμού της κεντρικής διοίκησης, όπως ακριβώς θέλει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.

Αντί να αφυπνίζει τον λαό κάνει ότι μπορεί για να τον αποκοιμίσει, στηρίζοντας αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας πληγώνουν.

IV.Κατά την γνώμη μας θα μπορούσαμε να βγάλουμε περισσότερα και ουσιαστικότερα συμπεράσματα αν, μαζί με όσα δίνονται στους πίνακες, καταγράφονταν τα χρέη των περιφερειακών ενοτήτων και φυσικά οι πραγματικές ανάγκες του λαού.

Θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να ιεραρχούσαμε τις δραστηριότητες και τις δαπάνες που κάνουμε σε κάθε περίπτωση.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το Κ.Κ.Ε, θα κάνουν ότι μπορούν για την καλύτερη ενημέρωση του λαού και φυσικά για την ανάπτυξη των αγώνων του που θα διεκδικούν αποφασιστικά όσα δικαιούνται και αποζητούν οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ.Ελλάδας για τις αναπτυξιακές

Με τις συγκεκριμένες  εισηγήσεις και σε εφαρμογή του νόμου ζητείται:
1) η αντικατάσταση ενός μέλους του εποπτικού συμβουλίου της ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ και 2) η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Ξεκινώντας από την πάγια και σταθερά διατυπωμένη θέση μας πως η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση δεν μπορούν να σχετίζονται με εταιρείες και ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια λειτουργίας.

Πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο όρος ανάπτυξη χωρίς να προσδιορίζονται οι κοινωνικές κατηγορίες που εξυπηρετούνται στις συγκεκριμένες συνθήκες και με τις συγκεκριμένες πολιτικές. Πως είναι αδικαιολόγητο να αγνοεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, σαν συλλογικό όργανο, το τι γίνεται στις εταιρείες αυτού του είδους, που ορισμένοι χαρακτηρίζουν σαν απαραίτητα εργαλεία άσκησης της περιφερειακής πολιτικής.


Πως είναι πολιτικά απαράδεκτο να μην έχει ενημερωθεί ολοκληρωμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο για όλες τις αναπτυξιακές εταιρείες και τις δραστηριότητες τους.

Δεν μπορούμε, επίσης, να αγνοήσουμε πως :
I.Πως λειτουργούν χωρίς συλλογική, από μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου, αξιολόγηση της παραγωγικότητας και της προσφοράς τους
II.Πως αναπτυξιακές εταιρείες έχουν θυγατρικές επιχειρήσεις με  απλήρωτους εργαζόμενους.
III.Πως έχουν πάρει δάνεια άγνωστης σκοπιμότητας, που αποπληρώνουν οι ίδιες, ακόμα και κάποιες περιφερειακές ενότητες.
IV.Πως έχουν χρέη σε τρίτους και ανεξερεύνητης σκοπιμότητας δαπάνες.
V.Πως είναι μισάνοιχτες ή μισόκλειστες, για χρόνια, και χωρίς η Περιφερειακή διοίκηση να επιθυμεί ένα ξεκαθάρισμα είτε είναι προβλεπόμενο από την νομοθεσία είτε είναι πολιτικά επιβεβλημένο

Χωρίς να κατηγορούμε κανέναν…..
Χωρίς να βάζουμε όλες τις εταιρείες και την διαχείριση τους στο ίδιο τσουβάλι…..
Αντιλαμβανόμενοι και λογικές ανταγωνισμού μεταξύ των Αναπτυξιακών,  που εκφράζουν φυσικά τα συμφέροντα των αντίστοιχων περιφερειακών ενοτήτων και επιβάλλουν αντί της συνοχής τις ανταγωνιστικές σχέσεις και αντί της σύνθεσης την πολυδιάσπαση αλλά θέλουν να λένε ότι λειτουργούν κάτω από την ενιαία αντίληψη και λογική της Περιφέρειας…

Διαισθανόμενοι και αντιθέσεις μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων που έχουν ανισόμετρη εξέλιξη, μεταξύ παραγόντων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, αλλά και στελεχών των Αναπτυξιακών….  
Ζητάμε να μην ληφθούν αποσπασματικές αποφάσεις που δεν λύνουν αλλά εντείνουν τα προβλήματα
Ζητάμε, η Οικονομική Επιτροπή να διαμορφώσει σχετική εισήγηση αξιοποιώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που άμεσα πρέπει να έχει στη διάθεση της.
 
Ζητάμε να προσδιοριστεί ημερομηνία ολοκληρωμένης συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ύπαρξη και την δράση όλων των Αναπτυξιακών, κάθε μορφής συμμετοχής της περιφέρειας ή των εταιρειών της γιατί εκτός από τις ΑΕ έχουμε και μη κερδοσκοπικές, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ .

Να δοθούν άμεσα, στον δημόσιο έλεγχο, εκθέσεις ορκωτών λογιστών, ισολογισμοί, πρακτικά αποφάσεων Γ.Σ και Δ.Σ και Εντάλματα Πληρωμών τους, Πίνακας με απαιτήσεις και υποχρεώσεις, Συμβάσεις που υλοποιούνται ή συμβάσεις που έχουν εκτελεστεί, Καταστάσεις απασχολούμενου Προσωπικού με οποιαδήποτε μορφή είτε με σύμβαση εργασίας είτε με σύμβαση έργου από την ανάληψη των καθηκόντων μας σαν περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι σήμερα.

Σε σχέση με τις εισηγήσεις, που τίθενται για συζήτηση ζητάμε να αναβληθούν μέχρι την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Απευθυνόμενοι στο προεδρείο ζητάμε να τεθεί ολοκληρωμένα η πρόταση μας στην κρίση της ολομέλειας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κρίνουμε σκόπιμη ακόμη και την ονομαστική ψηφοφορία.