«Τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ανέρχονται σε σχεδόν 600 εκατ. ευρώ», εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός σύμφωνα με καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η εταιρεία πρέπει να καταβάλει 135 εκατ. ευρώ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Το μεγαλύτερος χρέπος της ΛΑΡΚΟ είναι προς την ΔΕΗ όπου οφείλει 350 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως ο επενδυτής θα διαλέξει τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι η πλειονότητα θα προσληφθεί στη νέα εταιρεία, με νέους μισθούς, βάσει εμπειρίας. «Παρά τα χρέη της εταιρείας προεκλογικά, επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν αυξήσεις και έγιναν προσλήψεις», συμπλήρωσε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο για την συνέχιση της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ έχει κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μεταξύ άλλων, στο σχέδιο περιλαμβάνονται μείωση των υψηλών αποδοχών των εργαζομένων, πώληση του 75% της επιχείρησης μέσα σε ένα έτος ή πτώχευση σε περίπτωση αποτυχίας του διαγωνισμού.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι μόλις μπει ο ειδικός διαχειριστής, οι μισθοί -που κατά μέσο ορό ανέρχονταν πέρυσι στις 40 χιλιάδες ετησίως μεικτά- θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 25%.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Ακολουθείστε μας στο Google News