Την παρακάτω δήλωση έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της χωροθέτησης της ΠΟΑΥ Μαρμαρίου και εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή σχετικής επερώτησης του Κώστα Μαρκόπουλου.

«Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων που έχουν προκύψει στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή του Μαρμαρίου, ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου, όπως έχω κάνει άλλωστε επανειλημμένως και στα δημοτικά συμβούλια, για την τροπή που έχει πάρει το θέμα της χωροθέτησης των ιχθυοκαλλιεργειών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή του Πόρτο Λάφια χαρακτηρίζεται ως ένας οικισμός φυσικού κάλλους, πολύτιμού φυσικού πλούτου καθώς και ανερχόμενης δόμησης, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην οποιανδήποτε προσπάθεια έγκρισης του ΥΠΕΚΑ για την προώθηση άλλων επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας πέραν των υπαρχουσών.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξακριβωθεί η πραγματικότητα των στοιχείων που εσωκλείονται στις μελέτες που έχουν παραδοθεί στο υπουργείο καθώς και αν αυτές αποτυπώνουν την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.

Η οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας είναι θέμα μείζονος σημασίας και θα πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο για όλους μας».

karystiapress.gr